Zapečené kapustičky s uzeným

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g kapusta
    • 600
      g brambory
    • 200
      g moravské uzené
    • tuk
    • 4
      vejce
    • 200
      g sladká smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      kari
    • muškátový květ
    • 200
      g eidam sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kapustu očistíme, omyjeme, košťál křížovitě nakrojíme a dusíme v mírně osolené vodě asi 20 minut. Brambory oloupeme, pokrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě. Obojí slijeme, dáme okapat a smícháme. Moravské uzené nakrájíme na tenké nudličky a vmícháme do brambor s kapustičkami. Vše navrstvíme do vymaštěné zapékací mísy. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme a opepříme, okořeníme kari a mletým muškátovým květem a nalijeme do zapékací mísy. Troubu předehřejeme na 200 °C (plyn na stupeň 3). Sýr jemně nastrouháme (nebo koupíme už strouhaný) a pokrm jím stejnoměrně posypeme. Zapékací mísu vložíme do trouby a ve střední poloze zapékáme asi 30 minut.
Zařazení: Maso Uzené

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    27. 3. 2007 13:19

    :-)) opraveno.

  • Daniela Burdová
    Daniela Burdová |

    27. 3. 2007 12:58

    Errr, zpět, já myslela na zelí k obědu :-))), ale mělo to být samozřejmě moravské uzené, tudíž správný název je Zapečené kapustičky s uzeným, pardon. Ale recept je stejně dobrý :-)

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    27. 3. 2007 10:03

    Nějak se ztratilo to zelí.