Zapečené jehněčí kotlety

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks jehněčí kotlety
    • 4
      stroužek česnek
    • 80
      g máslo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      lžička petrželová nať
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 1
      kg brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle opečeme z obou stran kotlety a vyjmeme je. Potřeme je prolisovaným česnekem. Ve výpeku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené syrové brambory a opečeme je. Do zapékací mísy vložíme polovinu brambor, osolíme, opepříme, na ně rozložíme kotlety, posypeme tymiánem a natí a zakryjeme druhou polovinou brambor. Opět osolíme, opepříme. Přidáme bobkové listy a zalejeme bujónem připraveným podle návodu. Přikryjeme a v troubě dusíme při střední teplotě asi 45 minut.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • kateřina čechová
    kateřina čechová |

    23. 11. 2007 12:55

    Dobrý den, paní Terezo, prosím Vás o radu. Protože se chystám prvně v životě připravit jehně rodině k večeři (pravděpodobně na několikrát, protože jehně je celé a obsadilo mrazák:) hledám různé recepty na toto téma a Vy jich máte hned několik. Tedy, je potřeba s jehněčím masem podniknout před konečnou úpravou něco co s jinými druhy masa není nutné? Například naložit? Moc děkuji za pomoc.