Zapečené houbové kloboučky s ovesnými vločkami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 24
      ks houby středně velké kloboučky - bedly, masáky, hřiby, apod.
    • 4
      stroužek česnek
    • 50
      g tvrdý sýr
    • 4
      lžíce petrželka
    • 2
      lžíce ovesné vločky
    • 40
      g máslo
    • tuk
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby očistíme, odkrojíme třeně, ty jemně nasekáme a vmícháme k nim prolisovaný česnek, sýr, měkké máslo, nasekanou petrželku, sůl, pepř, zahustíme ovesnými vločkami, které jsme předtím propláchli horkou vodou a scedili. Směsí plníme houbové kloboučky, dáme na vymazaný plech, zapečeme.
2
Podáváme s topinkami, pečivem či bramborami a salátem.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    13. 7. 2007 16:53

    to poznate podle barvy, proste dozlatova, a myslim ze podlitim nic neskazite, ale nutne neni..

  • Annalise
    Annalise |

    13. 7. 2007 01:42

    Zní to báječně, ale na jak dlouho, a při kolika stupních, se zapékají??A nepodlijeme trošku, přece jen je to houba...Děkuju