Autor:

Zapečené flíčky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 400 g
Vejce 5 ks
Máslo 5 lžíce
Smetana 1 šálek
Pepř mletý  
Šunka
nebo měkkého salámu
200 g
Strouhanka  

Postup přípravy:

Z mouky, tří vajec a několika lžic vody připravíme tuhé nudlové těsto. Uhněteme je, necháme chvíli odležet, potom těsto rozválíme na placky, necháme oschnout, rozkrájíme na flíčky, uvaříme v osolené vodě a scedíme.

Část změklého másla utřeme se zbývajícími dvěma žloutky se smetanou. Do směsi vmícháme sníh, ušlehaný ze dvou bílků. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Flíčky smícháme s na kostičky nakrájenou šunkou, solí a pepřem, vysypeme do zapékací mísy, zalijeme připravenou směsí a ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Podáváme se zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Filetujeme kapra krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Zapečené flíčky

Komentáře

  1. Klára K.   17.03.2011 | 12:37 | reagovat |

    Podľa mňa, sa to môže zapekať aj otvorené, ovšem ja by som robila fliačky zásadne z hrubej múky. Stane sa, že doma nemám dosť, tak ju zmiešam s polohrubou.

  2. ŠKORNÍKOVÁ   17.03.2011 | 12:33 | reagovat |

    Dobrý den peče se v odkryté nebo zakryté troubě?Děkuji. :-\

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web