Autor:

Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Snadné
Ingredience
Cannelloni
(500 g)
1 balení
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Bylinky
- bazalka, oregano, ...
 
Koření
gyros, ďábelské ... dle chuti (nemusí být)
 
Olej  
Rajčata oloupaná
(můžou být z plechovky) cca
850 ml
Sůl
a pepř
 
Cukr krupice
-dle chuti
 
Mrkev 200 g
Fenykl
(bulvy) nebo celer
200 g
Mleté maso - hovězí 400 g
Smetana 100 ml
Vývar
(voda) cca
250 ml
Hladká mouka 1 lžíce
Strouhaný parmazán 50 g
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Z těstovin

Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme rajčata i se šťávou + 1dcl vody, bylinky a koření dle chuti, pepř, sůl i cukr a provaříme asi 5 minut, pak můžeme rozmixovat (nemusíme).
Maso a nastrouhanou zeleninu opečeme na lžíci oleje, osolíme a opepříme, zaprášíme moukou, přilijeme vývar i smetanu a vaříme 15 minut. Necháme trochu vychladit a směsí naplníme cannelloni, vložíme do vymazaného pekáčku a zalijeme omáčkou z rajčat tak, aby byly zcela zakryté. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut zakryté, pak odkryjeme, posypeme parmazánem a dopečeme ještě nejméně 10 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Bramborové nočky s medvědím česnekem Jaro má zelenou, i na talíři Články z

Komentáře k receptu: Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Komentáře

  1. Lenka Sobotová   16.01.2014 | 19:35 | reagovat |

    Kvůli zmlsanosti manžela jsem musela vynechat smetanu, ale i bez ní jsme si královsky pochutnali. Připomnělo mi to dovolenou v Itálii. Právě jídel vařených na tenhle způsob jsme si tam dosyta užívali a české knedle nám vůbec nechyběly. Doporučuji okusit.

  2. Martina   08.12.2012 | 11:08 | reagovat |

    Už se pečou, plněním jsem úkolovala přítele a vypadá to hodně dobře, už se těšíme :-P !!!!!

  3. Brandejská Jarmila   09.09.2012 | 13:22 | reagovat |

    Jsem maximálně spokojená, lepší už to být snad ani nemohlo. :-))

  4. Monika   09.03.2012 | 13:11 | reagovat |

    Když jsem je plnila, říkala jsem si, jestli za to budou vůbec stát. Bála jsem se toho množství rajských, které máme rádi, ale tolik... . Už jsme po jídle a musím napsat, že za to opravdu stály, jsou výborné.

  5. Diana Divíšková   13.09.2011 | 14:45 | reagovat |

    Cannelloni jsou u nás málokdy k mání a tak si je kupuji do zásoby. Fenykl někdy nahradím celerem a česneku dávám o dost víc. Je to lahůdka a druhý den se chutě ještě víc rozloží a jsou ještě lepší.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web