Autor:

Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Snadné
Ingredience
Cannelloni
(500 g)
1 balení
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Bylinky
- bazalka, oregano, ...
 
Koření
gyros, ďábelské ... dle chuti (nemusí být)
 
Olej  
Rajčata oloupaná
(můžou být z plechovky) cca
850 ml
Sůl
a pepř
 
Cukr krupice
-dle chuti
 
Mrkev 200 g
Fenykl
(bulvy) nebo celer
200 g
Mleté maso - hovězí 400 g
Smetana 100 ml
Vývar
(voda) cca
250 ml
Hladká mouka 1 lžíce
Strouhaný parmazán 50 g
Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Z těstovin

Cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje. Přidáme rajčata i se šťávou + 1dcl vody, bylinky a koření dle chuti, pepř, sůl i cukr a provaříme asi 5 minut, pak můžeme rozmixovat (nemusíme).
Maso a nastrouhanou zeleninu opečeme na lžíci oleje, osolíme a opepříme, zaprášíme moukou, přilijeme vývar i smetanu a vaříme 15 minut. Necháme trochu vychladit a směsí naplníme cannelloni, vložíme do vymazaného pekáčku a zalijeme omáčkou z rajčat tak, aby byly zcela zakryté. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut zakryté, pak odkryjeme, posypeme parmazánem a dopečeme ještě nejméně 10 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Zapečené cannelloni z trouby v pikantní omáčce

Komentáře

  1. Lenka Sobotová   16.01.2014 | 19:35 | reagovat |

    Kvůli zmlsanosti manžela jsem musela vynechat smetanu, ale i bez ní jsme si královsky pochutnali. Připomnělo mi to dovolenou v Itálii. Právě jídel vařených na tenhle způsob jsme si tam dosyta užívali a české knedle nám vůbec nechyběly. Doporučuji okusit.

  2. Martina   08.12.2012 | 11:08 | reagovat |

    Už se pečou, plněním jsem úkolovala přítele a vypadá to hodně dobře, už se těšíme :-P !!!!!

  3. Brandejská Jarmila   09.09.2012 | 13:22 | reagovat |

    Jsem maximálně spokojená, lepší už to být snad ani nemohlo. :-))

  4. Monika   09.03.2012 | 13:11 | reagovat |

    Když jsem je plnila, říkala jsem si, jestli za to budou vůbec stát. Bála jsem se toho množství rajských, které máme rádi, ale tolik... . Už jsme po jídle a musím napsat, že za to opravdu stály, jsou výborné.

  5. Diana Divíšková   13.09.2011 | 14:45 | reagovat |

    Cannelloni jsou u nás málokdy k mání a tak si je kupuji do zásoby. Fenykl někdy nahradím celerem a česneku dávám o dost víc. Je to lahůdka a druhý den se chutě ještě víc rozloží a jsou ještě lepší.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web