Autor:

Zapečené brambory s nivou a broskví

Střední
Ingredience
Vepřové maso 4 ks
Brambory  
Cibule  
Česnek  
Broskve  
Smetana  
Sýr Niva 1 ks
Eidam sýr  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Nejprve vymažemé zapékací mísu tukem, poté do ní vložíme první vrstvu brambor nakrájených na kolečka a tyto posolíme.
Poté přidáme nakrájenou cibuli a posypeme strouhaným eidamem.
Průběžně poléváme smetanou.
Vepřové maso mírně naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme drceným (strouhaným) česnekem a pokládáme do mísy.
Broskev (broskve) nakrájíme na měsíčky a uděláme z nich vrstvu po celé ploše mísy. Opět zalijeme smetanou.
Poslední horní vrstva - musí být po celé ploše - se skládá z nadrobené nivy, kterou můžeme doplnit strouhaným eidamem a opět zalijeme smetanou.
Zapékáme v předehřáté troubě na 200 °C dle libosti dlouho.
Tip: na poslední půlhodinku nechávám zapékací mísu otevřenou, vrch bude pěkně do zlatova a křupavý.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
V jednom ohni: Pekelně ostré vaření na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Zapečené brambory s nivou a broskví

Komentáře

  1. katka k   17.08.2008 | 16:01 | reagovat | závadný

    Opravdu výborné. Dělala jsem s vepřovou krkovičkou i s cibulí, jenom broskev a nivu jsem dávala až před dopečením.

  2. Ivona Gaurová   06.02.2008 | 17:05 | reagovat | závadný

    perfektni recept, odvazna kombinace cesneku a broskve ale je to fakt super, akorat jsem taky misto masa dala sunku a cibuli jsem nedavala

  3. Lenka Koštelová   18.09.2007 | 9:34 | reagovat | závadný

    Výborné, voňavé, chuťově nádherně poladěné! Jen jsem udělala malou změnu, místo masa jsem dala šunku a navíc ještě na povrch plátky Hermelínu, udělá krásnou kůrku. Jednička s hvězdou! :-)

  4. Tomáš Nowak   11.03.2007 | 13:28 | reagovat | závadný

    A jak dlouho to mám zapékat??

  5. Renda Piskořová   24.07.2006 | 17:42 | reagovat | závadný

    Tak tohle musí být super mňamka,zítra vyzkouším s krůtím masem!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web