Autor:

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Střední
Ingredience
Brambory  
Špenát  
Cibule  
Česnek  
Olej  
Sůl  
Muškátový květ  
Balkánský sýr
nahrubo nastrouhaný
 
Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Ze zeleniny

Brambory uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na kousky (nejlépe protlačit sítkem na bramborový salát).

Listy špenátu oprat a pokrájet na kousky. Na pánvi orestovat cibuli, přidat špenát a podusit do měkka.

Na závěr ochutít solí, květem, rozmačkaným česnekem. Ve vymazané míse důkladně promíchat brambory se špenátovou směsí a nahrubo nastrouhaným balkánem. Směs cca 15 min. zapékat. Žádné vrstvy surovin, žádné zalévání vejcem!

Chuť brambor a balkánského sýra je zvláštní a dobrá právě takto. Je to dobré „zbytkové“ jídlo, špenátu i balkánu nemusí být mnoho.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Odpalované pusinky s pomerančovým krémem Kouzelné plody citrusů Články z

Komentáře k receptu: Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Komentáře

  1. ČernáLuna   12.03.2014 | 21:00 | reagovat | závadný

    Vynikající recept pro oběd "běžného" dne. Já jsem dala jak špenátu tak balkánu povíce, a opravdu jsme si pochutnali.

  2. Lu   27.11.2010 | 19:53 | reagovat | závadný

    Vynikající bezmasá mňamka - ten balkán tomu dodá výbornou pikantní chuť..díky za typ, Lu ;-)

  3. evitschka _   29.07.2008 | 16:48 | reagovat | závadný

    Je to vynikající jídlo :-)

  4. Světlana   16.09.2007 | 20:39 | reagovat | závadný

    Anonyme, určitě jde vyměnit v receptu "Zapékané brambory s balkánem" brambory i balkán, ale to už pak je jiné jídlo, není? :-)

  5. Anonym   12.09.2007 | 1:42 | reagovat | závadný

    Balkán jsem zkusila na teploü úpravu jen jednou - dle nějaké zdejší rady do paprik - a musím říct, že nadále ho budu používat už pouze za studena. Když si představím tenhle recept například s madelandem, případně ještě lépe místo brambor těstoviny, vychází mi to jednoznačně podstatně líp.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web