Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • špenát
    • cibule
    • česnek
    • olej
    • sůl
    • muškátový květ
    • balkánský sýr nahrubo nastrouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvařit ve slupce, oloupat a nakrájet na kousky (nejlépe protlačit sítkem na bramborový salát).
2
Listy špenátu oprat a pokrájet na kousky. Na pánvi orestovat cibuli, přidat špenát a podusit do měkka.
3
Na závěr ochutít solí, květem, rozmačkaným česnekem. Ve vymazané míse důkladně promíchat brambory se špenátovou směsí a nahrubo nastrouhaným balkánem. Směs cca 15 min. zapékat. Žádné vrstvy surovin, žádné zalévání vejcem!
4
Chuť brambor a balkánského sýra je zvláštní a dobrá právě takto. Je to dobré "zbytkové" jídlo, špenátu i balkánu nemusí být mnoho.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    12. 3. 2014 21:00

    Vynikající recept pro oběd "běžného" dne. Já jsem dala jak špenátu tak balkánu povíce, a opravdu jsme si pochutnali.

  • Lu
    Lu |

    27. 11. 2010 19:53

    Vynikající bezmasá mňamka - ten balkán tomu dodá výbornou pikantní chuť..díky za typ, Lu ;-)

  • evitschka _
    evitschka _ |

    29. 7. 2008 16:48

    Je to vynikající jídlo :-)

  • Světlana
    Světlana |

    16. 9. 2007 20:39

    Anonyme, určitě jde vyměnit v receptu "Zapékané brambory s balkánem" brambory i balkán, ale to už pak je jiné jídlo, není? :-)

  • Anonym
    Anonym |

    12. 9. 2007 01:42

    Balkán jsem zkusila na teploü úpravu jen jednou - dle nějaké zdejší rady do paprik - a musím říct, že nadále ho budu používat už pouze za studena. Když si představím tenhle recept například s madelandem, případně ještě lépe místo brambor těstoviny, vychází mi to jednoznačně podstatně líp.

  • Vendula
    Vendula |

    11. 9. 2007 12:01

    Včera jsem to zkoušela. Je to dobré, sice žádný zázrak, ale mňam. Připadá mi to trochu suché. Sýr se nerozpustí, což je docela škoda.