Zapečené brambory s květákem

Hodnocení:

Moje:

120 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • květák menší hlávka
    • měkký salám nemusí být
    • eidam sýr
    • vejce
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky, květák, salám a eidam nastrouháme na hrubé nudličky, osolíme, opepříme, přidáme trochu oleje, promícháme a dáme trochu zapéci.
2
Po cca 10 minutách zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a přikryté pokličkou pečeme, dokud brambory nejsou měkké (nejlepší je péci asi 1,5 hodiny na 200 °C, pak troubu vypnout a nechat ještě asi hodinu dopékat). Při vypnuté troubě dopékám už bez pokličky, aby se na povrchu udělala kůrčička.
3
Časově je to sice poněkud náročnější, ale doba, kdy se brambory pečou, se dá využít třeba na mytí oken :-)) Konkrétní množství jednotlivých surovin neuvádím záměrně, dělám to podle oka a každý si může množství surovin upravit podle vlastní chuti.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • milinka
    milinka |

    26. 3. 2016 07:12

    Já to dělám ze syrových brambor schválně, protože při delším pečení se do brambor pěkně natáhnou všechny chutě :-)

  • Renča
    Renča |

    13. 8. 2014 10:25

    Asi bych dala uvařené brambory a povařený květák aby se to nepeklo tak dlouho :-)

  • Míša
    Míša |

    27. 3. 2012 18:46

    Hm, to zní lákavě, to musím vyzkoušet :-) a květák teda neuvařený, joo? ;)

  • Eva
    Eva |

    1. 3. 2008 15:51

    Vyzkoušela jsem to, jsou výborné. Dala jsem navíc ještě osmaženou cibulku. S vejci a mlékem jsem to zamíchala hned, bez předpékání.