Zapečené brambory s krabími tyčinkami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • krabí tyčinky
    • 1
      ks smetana
    • 200
      g sýr
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • grilovací koření
    • 1
      hrnek hrášek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupu, nakrájím na asi 0,5 cm silná kolečka a skládám na olejem vymazaný plech. Udelám jen 1 vrstvu a okořením solí, pepřem a grilovacím kořením. Poté posypu hráškem a na 1 cm nakrájenými krabími tyčinkami, které osolím a opepřím, zasypu strouhaným sýrem a celé zaleju smetanou.
2
Peču přikryté alobalem, na 200 °C asi 40 min. Na druhý den Vám nezbude nic.
Zařazení: Chuťovky

Komentáře k receptu

  • Daniela
    Daniela |

    6. 2. 2013 21:56

    Nejsem žádná kuchařka - vařila jsem všehovšudy tak 5x v životě, ale protože mamka je v nemocnici a já musela něco udělat taťkovi a bráškovi na jídlo, rozhodla jsem se pro tento recept a musím říct, že líp jsem vybrat nemohla !!! :) Recept není nijak náročný, sice je to na dlouho aspoň pro takovou nezkušenou kuchařku jako jsem já, ale výsledek nemá chybu !!! .) moc děkuju za recept a DOPORUČUJU ! .) jsem zvědavá co na něho zítra řeknou kluci, ale věřím, že se budou olizovat až za ušima jako já :)

  • Malá kuchařka
    Malá kuchařka |

    14. 2. 2012 14:01

    Přidala jsem ještě cibulku a udělala dvě vrstvy, brambory jsem zapékala syrové a dopadlo to dobře :-)

  • S N
    S N |

    5. 2. 2009 14:15

    Viděla jsem podobný recept na ČT1 v pořadu pod pokličkou. Brambory nevařené, na kolečka nakrájené, na dno vymaštěného pekáčku, jemně posolit, nakrájené krabí tyčinky na kolečka vložíme na brambory, na ty krabí tyčinky posypeme na drobno nakrájenou cibuli a postupujeme tak, dokud nebude pekáček zaplněný vrstvama ze surovin. Nakonec posypeme strouhaným eidamem a zalijeme smetanou.. Miluji toto jídlo a držím se zásady, že čím víc tyčinek, tím líp chutná :-))))))

  • Flu5ky p
    Flu5ky p |

    15. 3. 2008 12:26

    vynikajuce. som to nechal piect az skoro hodinu, lebo mi hrasok a surimi pustili stavu tak nech sa trosku odpari.musim pochvalit

  • Lenka Cvejnová
    Lenka Cvejnová |

    7. 10. 2007 14:57

    Já brambory nepředvařovala, i když jsem váhala, ale nakonec výsledek vynikající. Místo hrášku jsem dala rajče, nepoužila alobal a sýrem zasypala až na konci. Moc dobroučké, děkuji za nápad.

  • Míša P.
    Míša P. |

    7. 3. 2007 15:31

    Jídlo bylo vážně vynikající a rychle udělané. Pro jistotu jsem brambory předvařila a výsledek byl perfektní. Recept chválím a doporučuji!

  • marta svatka
    marta svatka |

    27. 6. 2006 19:38

    Dost dobrý jídlo, ale dělala jsem to s vařených brambor.MS

  • Michaela K.
    Michaela K. |

    25. 3. 2006 16:09

    Už je ta dobrůtka v troubě - ještě 30 minut a je to... A mimochodem - taky vždycky používám brambory syrové.

  • Abies Alba
    Abies Alba |

    15. 9. 2005 18:51

    helena: Mně to zase vůbec z vařených brambor nechutná a vždy používám syrové - i na zapečené brambory v jakékoliv jiné podobě. Vůbec se toho nemusíte bát.

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    15. 9. 2005 16:18

    a ty brambory se propečou nejsou syrové ???já s tím nemám zkušenost většinou zapékané brambory dělám z brambor vařených