Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3x
1 1 5
Autor:

Zapečené brambory s cibulí a smetanou

Střední
Ingredience
Brambory  
Smetana ke šlehání 1 ks
Tvrdý sýr  
Cibule
2-3
3 ks
Sůl  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Brambory nakrájím na tenké plátky, vymažu zapékací mísu máslem, naskládám do půlky mísy brambory, (každou vrstvu pořádně prosolím). Přidám nejlépe na kolečka tence nakrájenou cibuli tak, aby cibule úplně zakryla vrstvu brambor, opět cibuli pořádně posolím, přidám opět tak tři vrstvy brambor a zaliji smetanou ke šlehání (doporučuji před zalitím smetanu pořádně protřepat - můj trik - je pak lepší) a přidám min. pět tlustých plátku másla navrch (smetana se s máslem krásně spojí). Peču v předehřáté troubě asi tak na 200 °C.

Než jsou brambory úplně hotové přídám nastrouhaný nebo plátkový sýr tak, aby zakryl celou mísu a peču dokud nezezlátne. Před podáváním doporučuju nechat venku aspoň 5 minut ležet. Celkem peču tak 45 minut.

Je to rychlovka a vždycky se o to poperem. Dá se přidat kuřecí řízek pod cibuli, ale nedělám to - maso pustí šťávu a už to není ono ;)<BR>Poznámka: čím víc smetany a másla, tím lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Zapečené brambory s cibulí a smetanou

Komentáře

  1. eva   18.04.2015 | 12:25 | reagovat | závadný

    Ja k tomu misto tvrdeho syra davam nivu a misto cibule rajcata. Je to neskutecna namka! Da se pridat trocha slaniny a bryndzy, pak je to jeste lepsi! :)

  2. Lůca   08.04.2015 | 17:43 | reagovat | závadný

    Vynikající! Přítel snědl cely pekáč ;-) Přidávám ještě na kostičky nakrájený gothajek :-)

  3. Eliška   14.10.2014 | 6:47 | reagovat | závadný

    Dneska je určitě udělám akorát do toho přidám par hub... Myslím ze k této variantě brambor se dá přidat snad vše ;-)

  4. Helena   13.07.2014 | 15:26 | reagovat | závadný

    Dnes jsem je delala,jen jsem tam pridala jeste slaninu a vyborny :-* <3

  5. Bóďa   25.04.2014 | 22:10 | reagovat | závadný

    Zítra udělám jako přílohu ke smažáku.Děkuji za nápad. :-*

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Právě sledované recepty

Další weby Mladé fronty

Dialog
X