Autor:

Zapečené brambory s cibulí a smetanou

Střední
Ingredience
Brambory  
Smetana ke šlehání 1 ks
Tvrdý sýr  
Cibule
2-3
3 ks
Sůl  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Brambory nakrájím na tenké plátky, vymažu zapékací mísu máslem, naskládám do půlky mísy brambory, (každou vrstvu pořádně prosolím). Přidám nejlépe na kolečka tence nakrájenou cibuli tak, aby cibule úplně zakryla vrstvu brambor, opět cibuli pořádně posolím, přidám opět tak tři vrstvy brambor a zaliji smetanou ke šlehání (doporučuji před zalitím smetanu pořádně protřepat - můj trik - je pak lepší) a přidám min. pět tlustých plátku másla navrch (smetana se s máslem krásně spojí). Peču v předehřáté troubě asi tak na 200 °C.

Než jsou brambory úplně hotové přídám nastrouhaný nebo plátkový sýr tak, aby zakryl celou mísu a peču dokud nezezlátne. Před podáváním doporučuju nechat venku aspoň 5 minut ležet. Celkem peču tak 45 minut.

Je to rychlovka a vždycky se o to poperem. Dá se přidat kuřecí řízek pod cibuli, ale nedělám to - maso pustí šťávu a už to není ono ;)<BR>Poznámka: čím víc smetany a másla, tím lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2
4 5 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 5x)
Listový koláč s houbami Recept na víkend: Listový koláč s houbami Články z

Komentáře k receptu: Zapečené brambory s cibulí a smetanou

Komentáře

  1. Věra Blažková   23.09.2016 | 13:37 | reagovat | závadný

    Výborné a levné.

  2. mikina   26.10.2015 | 10:49 | reagovat | závadný

    Brambory syrové, neoloupané?

  3. Simona   30.07.2015 | 15:45 | reagovat | závadný

    Výborné lehké letní jídlo :-) Doplnila jsem jej ještě ledovým salátem, příště zkusíme rajčatový.

  4. eva   18.04.2015 | 12:25 | reagovat | závadný

    Ja k tomu misto tvrdeho syra davam nivu a misto cibule rajcata. Je to neskutecna namka! Da se pridat trocha slaniny a bryndzy, pak je to jeste lepsi! :)

  5. Lůca   08.04.2015 | 17:43 | reagovat | závadný

    Vynikající! Přítel snědl cely pekáč ;-) Přidávám ještě na kostičky nakrájený gothajek :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší dýňové recepty: Polévky, kari i těstoviny Nejlepší dýňové recepty: Polévky, kari i těstoviny
Jak zazářit jako hostitel? Zkuste pochoutky z vína. Jak zazářit jako hostitel? Zkuste pochoutky z vína.
Proč jste pořád single? Střelci jsou moc nároční, Vodnáři zase moc svérázní! Proč jste pořád single? Střelci jsou moc nároční, Vodnáři zase moc svérázní!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web