Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3x
1 1 5
Autor:

Zapečené brambory s cibulí a smetanou

Střední
Ingredience
Brambory  
Smetana ke šlehání 1 ks
Tvrdý sýr  
Cibule
2-3
3 ks
Sůl  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Brambory nakrájím na tenké plátky, vymažu zapékací mísu máslem, naskládám do půlky mísy brambory, (každou vrstvu pořádně prosolím). Přidám nejlépe na kolečka tence nakrájenou cibuli tak, aby cibule úplně zakryla vrstvu brambor, opět cibuli pořádně posolím, přidám opět tak tři vrstvy brambor a zaliji smetanou ke šlehání (doporučuji před zalitím smetanu pořádně protřepat - můj trik - je pak lepší) a přidám min. pět tlustých plátku másla navrch (smetana se s máslem krásně spojí). Peču v předehřáté troubě asi tak na 200 °C.

Než jsou brambory úplně hotové přídám nastrouhaný nebo plátkový sýr tak, aby zakryl celou mísu a peču dokud nezezlátne. Před podáváním doporučuju nechat venku aspoň 5 minut ležet. Celkem peču tak 45 minut.

Je to rychlovka a vždycky se o to poperem. Dá se přidat kuřecí řízek pod cibuli, ale nedělám to - maso pustí šťávu a už to není ono ;)<BR>Poznámka: čím víc smetany a másla, tím lepší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Houbová dršťkovka Večeře na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Zapečené brambory s cibulí a smetanou

Komentáře

  1. Eliška   14.10.2014 | 6:47 | reagovat | závadný

    Dneska je určitě udělám akorát do toho přidám par hub... Myslím ze k této variantě brambor se dá přidat snad vše ;-)

  2. Helena   13.07.2014 | 15:26 | reagovat | závadný

    Dnes jsem je delala,jen jsem tam pridala jeste slaninu a vyborny :-* <3

  3. Bóďa   25.04.2014 | 22:10 | reagovat | závadný

    Zítra udělám jako přílohu ke smažáku.Děkuji za nápad. :-*

  4. Lukáš   16.03.2014 | 11:52 | reagovat | závadný

    Dnes je dělám taky,jen sem tam přidal maso z uzených kostí :-)

  5. Barča   13.02.2014 | 20:34 | reagovat | závadný

    Našla jsem tu tento recept už před nějakým časem a od té doby si je děláme pořád :-[ :-) jsou opravdu vynikající ! ! ! určitě to jde vylepšit čímkoli, ale tahle varianta je opravdu super. Brambory peču normál těch 45min. na 200stupňů a mám je krásně do měkka... když se přítel zeptá, co bude k obědu a já odpovím "ještě nevím" .... zazní: a nechceš udělat ty dobrý brambory...? 8-) :-D

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?
Vložit recept
Máte doma dobrý recept?
Podělte se o něj s našimi uživateli.

Další weby Mladé fronty

Dialog
X