Zapečené artičoky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • citronová šťáva
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      balíček artyčoky mističky, Jerusalemské artičoky
    • 285
      ml smetana nízkotučná nebo kysaná
    • 2
      stroužek česnek na drobno
    • 1
      hrst tymián nakrájený, čerstvý
    • 3
      hrst parmazán
    • 2
      hrst strouhanka čerstvé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřát troubu na 220 °C. V misce smícháme smetanu, citronovou šťávu, česnek, polovinu tymiánu, a 2/3 parmesánu, přidáme sůl a pepř a rozmícháme. Artičoky nakrájíme na špalíčky tloušťky prstu, dáme do (pyrexového) pekáče, zalijeme smetanovou směsí, posypeme strouhankou smíchanou s 1/3 parmesánu a tymiánem. Pokropíme trochou olivového oleje. Pečeme asi 45 minut, dokud nejsou artičoky měkké a strouhanka zlaté barvy.
2
Podává se jako příloha ke grilovaným kuřatům, pečenému masu, nebo rybě. Recept je z jedné z kuchařek Jamieho Olivera. Dělala jsem to dnes poprvé, bylo to fantastické.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • Simona
    Simona |

    16. 10. 2007 12:11

    njn, ale kde jste ty artyčoky sehnala? to mně se to nepodařilo ani koupit, natož uvařit:-(

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    27. 2. 2006 21:38

    Paní Heleno, děkuji, že jste sem ten recept vložila. Podle Jamieho Olivera vařím ráda, ale tento recept mi nějak unikl. Určitě vyzkouším, vypadá to jako lahůdka.