Autor:

Zapečené artičoky

Střední
Ingredience
Citronová šťáva  
Pepř mletý  
Sůl  
Artyčoky
mističky, Jerusalemské artičoky
2 balíček
Smetana
nízkotučná nebo kysaná
285 ml
Česnek
na drobno
2 stroužek
Tymián
nakrájený, čerstvý
1 hrst
Parmazán 3 hrst
Strouhanka
čerstvé
2 hrst

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Předehřát troubu na 220 °C. V misce smícháme smetanu, citronovou šťávu, česnek, polovinu tymiánu, a 2/3 parmesánu, přidáme sůl a pepř a rozmícháme. Artičoky nakrájíme na špalíčky tloušťky prstu, dáme do (pyrexového) pekáče, zalijeme smetanovou směsí, posypeme strouhankou smíchanou s 1/3 parmesánu a tymiánem. Pokropíme trochou olivového oleje. Pečeme asi 45 minut, dokud nejsou artičoky měkké a strouhanka zlaté barvy.

Podává se jako příloha ke grilovaným kuřatům, pečenému masu, nebo rybě. Recept je z jedné z kuchařek Jamieho Olivera. Dělala jsem to dnes poprvé, bylo to fantastické.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Švarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Zapečené artičoky

Komentáře

  1. Simona   16.10.2007 | 12:11 | reagovat | závadný

    njn, ale kde jste ty artyčoky sehnala? to mně se to nepodařilo ani koupit, natož uvařit:-(

  2. Gabriela B   27.02.2006 | 21:38 | reagovat | závadný

    Paní Heleno, děkuji, že jste sem ten recept vložila. Podle Jamieho Olivera vařím ráda, ale tento recept mi nějak unikl. Určitě vyzkouším, vypadá to jako lahůdka.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web