Zapečená vinná klobása - slaný koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vinná klobása
    • 500
      g cibule
    • olej na smažení
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      lžíce tymián čerstvý,nasekaný
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g listový špenát
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu zahřejeme na 200°C. Zapékací formu vyložíme pečícím papírem, do ní stočíme vinnou klobásu a začneme péct ještě dřív než připravíme těsto. Klobása se tak zpevní a bude mít lepší barvu.
2
Cibuli pokrájíme na slabé půlměsíčky a na pánvi s trochou rozpáleného oleje ji osmažíme dozlatova. Na závěr ji zaprášíme moukou a přidáme ocet. Už nezahříváme, pánev odstavíme, přidáme tymián, sůl, pepř, vmícháme zakysanou smetanu, vejce a čerstvé listy předem propraného špenátu.
3
Do formy s předpečenou klobásou nalijeme cibulovou směs a vrátíme zpět do trouby. pečeme ještě asi 25 minut. Hotový ,,koláč,, musí být pevný, se zlatavou barvou napovrchu.
4
Podáváme se zeleninovým salátem, teplé i studené...dle chuti :-).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jindra
    Jindra |

    21. 7. 2011 14:44

    nám taky chutnalo :-P ;-)

  • Amálka
    Amálka |

    13. 6. 2011 12:29

    Udělala jsem k němu zeleninový salát a byla to včerejší výborná večeře :-*

  • recepty73
    recepty73 |

    7. 3. 2011 14:26

    ...díky za vyzkoušení ;-) ,vidím,že známkování za 5 úmyslně nebylo,když pošlete i foto ;-) 8-) !

  • recepty73
    recepty73 |

    6. 3. 2011 17:31

    ...:-D ...

  • pippiva
    pippiva |

    6. 3. 2011 12:50

    Paviocko,oznamkovala jste petkou,nespletla jste se,kdyz vam to chutnalo?Ja se take na tento recept chystam... :-)

  • paviocko
    paviocko |

    6. 3. 2011 12:17

    Vyzkoušela jsem k nedělnímu obědu a moc to celé rodině chutnalo. Listový špenát jsem neměla, tak jsem dala mražený sekaný, jen jsem ho chvíli povařila na osmažené cibuli a pak teprve zakápla balsamikem a poprášila moukou. Jako přílohu jsem dala pečené brambory a opravdu to bylo moc dobré!!!!