Zapečená šunka plněná zeleninou

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák malý
    • 2
      ks karotka
    • 1
      ks malý celer
    • 4
      ks brambory
    • 50
      g sterilovaný hrášek
    • 2
      lžíce majonéza 1-2
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g šunka
    • 50
      g cihla
    • petrželová nať nadrobno nasekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný květák, karotku, celer a brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a pokrájíme na malé kousky. Přidáme sterilovaný hrášek, majonézu, mletý pepř, sůl a rozšlehané vejce.
2
Šunku koupíme krájenou na plátky, na každý plátek dáme trochu připravené směsi, stočíme, uložíme do tukem vymazané ohnivzdorné mísy, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a 20 minut pečeme.
3
Hotový pokrm dochutíme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou.
4
Podáváme s vařenými brambory a s různými druhy zeleninového salátu.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Marcela
    Marcela |

    26. 10. 2005 08:50

    Ono tam na to množství zase tolik té majonézy není. Tento recept jsem získala z babiččiny kuchařky a nijak mě to nepohoršuje. Vždyť majonéza jsou vlastně žloutky a olej.

  • nana sa
    nana sa |

    25. 10. 2005 15:44

    při čtení receptu jsem si říkala, zapékat majonézu? Fuj! A při čtení komentáře jsem se rozesmála.

  • chemik
    chemik |

    25. 10. 2005 12:32

    majonézu zapékat-fuj.Když už tak zakysanou smetanu.