Zapečená rýže se zelím a smetanou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g rýže
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      plechovka klobásová směs
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kostka masox
    • sádlo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži několkrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži, kterou prudce osmahneme dorůžova, zmírníme plamen a zalijeme 150 ml vody do které přidáme vegetu podle chuti.
2
Do menšího vymazaného pekáče střídavě klademe polovinu zelí, rýži, prohřátou klobásovou směs, zbylou polovinu zelí a vše zalijeme vývarem z masoxu (50 ml) a nakonec smetanou.
3
Zapečeme 20 minut.
Zařazení: Pokrmy Z rýže

Komentáře k receptu

  • dasad .
    dasad . |

    28. 6. 2009 21:37

    moc dobre, vsem chutnalo, jenom misto klasicke zakysacky jsem pouzila ramu cremefine, je hustsi, tak ji nahrazuju

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    7. 6. 2006 17:19

    Myslím,že ta rýže musí být neuvařená-ono se to udělá v té troubě s tím zelím.:o)

  • Marti
    Marti |

    7. 6. 2006 17:13

    mam otazku, ta ryze je nevarena nebo varena, ma se predem uvarit nebo nevarit. Moc se v tom nevyznam. Dekuji za odpoved.