Zapečená rajčata plněná rýžovou směsí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: kaczena

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks rajčata Tvrdší
    • 1
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě
    • 100
      g sýr
    • 1
      balíček rýže
    • 0,5
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • brambory Pro 2 osoby
    • sůl
    • pepř mletý
    • oregáno
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z omytých rajčat vyndáme vnitřky a necháme okapat. Vnitřky dáme do misky, smícháme s 1/2 kelímku kysané smetany a podle chuti doloijeme sladkou smetanou. Směs osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou a oreganem. V míse smícháme sáček uvařené rýže, tuňáka a sýr pokrájený nadrobno (či nastrouhaný). Směsí naplníme rajčata.
2
Do zapékací misky nandáme nadrobno nakrájené brambory a postavíme rajčata. Zalijeme smetanovou směsí. Přiklopené pečeme 20 minut, poté odklopíme a pečeme dalších 10 minut.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Kateřina Paučková
    Kateřina Paučková |

    13. 4. 2008 16:12

    Určitě, pokud se nevejde, dá se využít i takto :)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    12. 4. 2008 08:48

    Když se mi ta směs nevejde všechna do rajčat, můžu ji dát na brambory a zalít smetanovou směsí? Díky za odpověď. Ivana

  • Kateřina Paučková
    Kateřina Paučková |

    8. 4. 2008 15:14

    když je nakrájíte na malé kousky, nemusíte je předvářet.

  • Kateřina Paučková
    Kateřina Paučková |

    8. 4. 2008 13:05

    pokud jsou nakrájená na malé kousky, za půlhodinu v troubě krásně změknou - není tedy třeba je předvařovat

  • Gábina H
    Gábina H |

    8. 4. 2008 12:29

    Brambory syrové nebo vařené?