Zapečená pohanka s rajčaty

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pohanka
    • cibule
    • česnek
    • rajčata
    • sůl podravka
    • pepř mletý
    • oregáno
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařit pohanku. Na tuku osmahnout kostičky cibule, přidat rajčata nakrájená na kostky, koření a česnek. Chviličku podusit, rajčata by měla jen mírně povolit, neměla by být rozdušená, proto je lépe je neloupat. Smíchat pohanku s touto směsí a ve vymazaném pekáčku zapéci.
2
Podává se s vařenými brambory. Poměr pohanky a rajčat dle chuti - víc rajčat děla jídlo nakyslejší, ale zase chuťově výraznější.

Komentáře k receptu

  • Hancza
    Hancza |

    2. 6. 2014 18:24

    Tento recept byla moje první zkušenost s pohankou a byla jsem mile překvapena. Moc se mi nezamlouvá "vůně" pohanky, tak jsem se bála, jestli mi bude chutnat. A nebylo to vůbec špatné. Příště zkusím variantu se smetanou, kterou zde psala márinka :-)

  • márinka
    márinka |

    19. 1. 2014 13:07

    Vynikající. Velmi mile mě toto jídlo překvapilo. Stojí za to ho vyzkoušet. Dá se jíst jen tak bez přílohy (brambor). Vylepšit můžete též přidáním smetany před zapečením. Vyzkoušela jsem s 12 % smetanou a bylo to výborné.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    12. 1. 2008 11:02

    Já dávám sušená rajčata v olivovém oleji a je to ještě lepší.A nemusím ani dusit.

  • Světlana
    Světlana |

    12. 1. 2008 00:36

    Překvapivě dobré, příjemně vyloží žaludek.