Zapečená pohanka s brokolicí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g pohanka
    • 1
      ks cibule menší, drobně nasekaná
    • 200
      g brokolice rozdělená na menší růžičky
    • 1
      kostka zeleninový vývar
    • 1
      lžička hořčice malá
    • 100
      ml zakysaná smetana nebo tvaroh smíchaný s trochou mléka
    • 70
      g sýr
    • 1
      ks toastový chléb čerstvý, nastrouhaný na jemno
    • 1
      lžička provensálské bylinky
    • 1
      špetka sůl
    • pepř mletý na dochucení
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Propláchneme pohanku ve vařící vodě, dáme do hrnce vařit osolenou vodu, až začne vřít přisypeme propláchnutou pohanku (poměr pohanky a vody 1:2) a vaříme do té doby, než se voda vsákne do pohanky.
2
Opláchneme brokolici a poté ji spaříme horkou vodou (kdo nemá rád křupavější, může chvíli povařit). Do hrnce vlijeme asi 200 ml teplé vody a rozpustíme v ní půl kostky zeleninového vývaru. Ve vodě s bujónem rozšleháme hořčici i zakysanou smetanu a podle chuti přidáme sůl a pepř. Přivedeme k varu a vsypeme uvařenou pohanku, brokolici a polovinu sýra. Prohřejeme a až se sýr rozpustí, přimícháme provensálské koření. Necháme 3 min. prohřát gril.
3
Těstoviny s omáčkou přesuneme do zapékací mísy a posypeme cibulkou, strouhankou a zbylým sýrem. Zapékejte na střední mřížce asi 3 minuty. Vyjmeme z trouby a před podáváním nechte ještě 5 min. stát.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • jája
    jája |

    10. 2. 2013 10:58

    O jakých těstovinách je v závěru receptu řeč vždyť nejsou nikde v ingrediencích zmíněné :-$

  • Kateřina Dudková
    Kateřina Dudková |

    27. 4. 2007 10:01

    zapéká se bez vajíčka a s pohankou

  • Marty Marty
    Marty Marty |

    15. 4. 2007 13:04

    Tak těstoviny nebo pohanka? A zapéká se to bez vajíčka???