Autor:

Zapečená pohanka s brokolicí

Střední
Ingredience
Pohanka 200 g
Cibule
menší, drobně nasekaná
1 ks
Brokolice
rozdělená na menší růžičky
200 g
Zeleninový vývar 1 kostka
Hořčice
malá
1 lžička
Zakysaná smetana
nebo tvaroh smíchaný s trochou mléka
100 ml
Sýr 70 g
Toastový chléb
čerstvý, nastrouhaný na jemno
1 ks
Provensálské bylinky 1 lžička
Sůl 1 špetka
Pepř mletý
na dochucení
 
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Propláchneme pohanku ve vařící vodě, dáme do hrnce vařit osolenou vodu, až začne vřít přisypeme propláchnutou pohanku (poměr pohanky a vody 1:2) a vaříme do té doby, než se voda vsákne do pohanky.

Opláchneme brokolici a poté ji spaříme horkou vodou (kdo nemá rád křupavější, může chvíli povařit). Do hrnce vlijeme asi 200 ml teplé vody a rozpustíme v ní půl kostky zeleninového vývaru. Ve vodě s bujónem rozšleháme hořčici i zakysanou smetanu a podle chuti přidáme sůl a pepř. Přivedeme k varu a vsypeme uvařenou pohanku, brokolici a polovinu sýra. Prohřejeme a až se sýr rozpustí, přimícháme provensálské koření. Necháme 3 min. prohřát gril.

Těstoviny s omáčkou přesuneme do zapékací mísy a posypeme cibulkou, strouhankou a zbylým sýrem. Zapékejte na střední mřížce asi 3 minuty. Vyjmeme z trouby a před podáváním nechte ještě 5 min. stát.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Zapečená pohanka s brokolicí

Komentáře

  1. jája   10.02.2013 | 10:58 | reagovat |

    O jakých těstovinách je v závěru receptu řeč vždyť nejsou nikde v ingrediencích zmíněné :-$

  2. Kateřina Dudková   27.04.2007 | 10:01 | reagovat |

    zapéká se bez vajíčka a s pohankou

  3. Marty Marty   15.04.2007 | 13:04 | reagovat |

    Tak těstoviny nebo pohanka? A zapéká se to bez vajíčka???

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web