Zapečená letní zelenina

Hodnocení:

Moje:

20 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks rajčata větší
    • 3
      ks zelená paprika
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks cuketa větší, nebo 2 menší
    • 3
      ks cibule velké
    • 200
      g balkánský sýr 150-200
    • provensálské koření
    • bílý jogurt
    • 3
      ks vejce 2-3

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek a cuketu nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit", poté plátky orestujeme na pánvi z obou stran. Rajčata a papriky nakrájíme na kostky, cibuli na půlkolečka, česnek na plátky a vše rozdělíme na tři díly.
2
Do zapékací misky dáme část paprik, rajčat, cibule a česneku, posypeme kořením a posypeme půlkou množství rozdrobeného balkánského sýra, poté poklademe kolečky lilku, na které dáme opět zeleninovou vrstvu posypanou kořením a balkánem. Další vrstvu tvoří kolečka cukety a na závěr opět zelenina s kořením. Zalijeme jogurtem, ve kterém rozmícháme vejce. Peče se tak na 180-190 °C určitě přes hodinu.
3
Mísu nevymazávám, pokrm nesolím, postará se o to balkánský sýr. Masožravci mohou dát místo sýra orestované přisolené mleté maso.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.