Zapečená krkovička se slaninou a sýrem

Hodnocení:

Moje:

120 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřová krkovice plátky
    • 4
      lžička dijonská hořčice na potření
    • 2
      ks jablka
    • 4
      plátek anglická slanina
    • 150
      g tvrdý sýr
    • sůl
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovičky jemně naklepeme, posolíme, popepříme a potřeme hořčicí. Dáme do zapékací misky s víkem a pečeme na asi 45 minut. Po 45ti minutách na plátky masa nastrouháme dvě jablka a dáme zpět do trouby, kde pečeme další půl hodinu. Až jablíčka změknou, vytáhneme z trouby, poklademe plátky anglické slaniny a bohatě zasypeme nastrouhaným tvrdým sýrem. Dopečeme doměkka.
2
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    4. 9. 2011 13:44

    Na kolik stupňů to tak mám dát?

  • Marja Morevna
    Marja Morevna |

    11. 7. 2011 13:09

    Ideálka, nedalo to skoro žádnou práci a výsledek skvostný. A jako zlepšení do receptů s jablky dávám trošičku kalvadosu nebo metaxy, stačí pár kapek a má to úplně nový rozměr. :)