Autor:

Zapečená brokolice se smetanovým přelivem

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brokolice 1 ks
Pórek 2 ks
Anglická slanina 200 g
Rajčata 3 ks
Smetana 200 ml
Sýr  
Oregáno  
Bazalka  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

V osolené vodě uvaříme růžičky brokolice do poloměkka, tři minutky před koncem varu přihodíme pórek nakrájený na 5 cm špalíčky. Slijeme vodu a oddělíme pórek od brokolice.

Skleněnou zapékací mísu vyložíme plátky slaniny - pro děti je možné nahradit šunkou. Na ni nasypeme uvařenou brokolici, opepříme a posypeme oreganem. Na brokolici poklademe na plátky nakrájená rajčata, mírně osolíme a okořeníme bazalkou a oreganem. Na rajčata položíme ještě každý zvlášť špalíky pórku, zabalené do plátku slaniny. Vše posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou.

Pečeme na 200°C asi 20 minut, můžeme nechat na závěr zapéct pod grilem aby sýr pěkně zezlátl. Nejlepší přílohou u nás je bramborová kaše, ale lze podávat i s těstovinami či bílým pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Šípková omáčka Nejoblíbenější omáčky k masu Články z

Komentáře k receptu: Zapečená brokolice se smetanovým přelivem

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web