Autor:

Zapečená brokolice s nivou

Střední
Ingredience
Brokolice
Sýr Niva 200 g
Kari
Nejlépe maďarské
 
Provensálské bylinky  
Brambory 1 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Brokolici rozebranou na malé růžičky dáme na pařák a povaříme zhruba 3 min. v páře, aby moc nezměkla a zachovala si temně zelenou barvu (do vody jsme dali provensálské koření).

Do pekáčku dáme plátky oloupaných brambor, posypeme jemně kari a nastrouháme nivu, pak dáme brokolici, opět nivu a končíme vrstvou brambor a nivou. Nesolíme, kdo má rád ostřejší jídlo, může okořenit chilli papričkami, dáme zapéct do trouby.

<BR>Při servírování dáme do misek tatarku, kečup, kysanou smetanu, každý si bere podle chuti. Já mám nejradši kečup s troškou majolky a prolisovaným česnekem - touto omáčkou polévám i v nezapékanou brokolici a sypu opraženým sezamem - ňam!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Zapečená brokolice s nivou

Komentáře

  1. Andys70   17.09.2014 | 20:05 | reagovat | závadný

    Brokolice u našich dětí moc populární není, ale toto se chytlo. Doporučuji nešetřit kari.

  2. Kristýna Šípková   01.03.2008 | 23:03 | reagovat | závadný

    Je to výborné. Vřele doporučuji, udělala jsem to jen tak z nouze na rychlo, ale přítel se oblizoval až za ušima. Byla jsem nadšena i přez to, že brokolici moc nemusím. To koření ji dá příjemnou chuť. Díky

  3. Petra   07.01.2008 | 21:18 | reagovat | závadný

    Prave to delam, je to v troube a nadherne to voni. Az to zkusi muj pritel, dam vedet, jake to je ;).Dekuji za recept!

  4. Iva   23.08.2005 | 14:40 | reagovat | závadný

    Inspiroval mě Váš recept, ale udělala jsem ho se syrovými bramborami a zalila šlehačkou, pekla asi 45 min.Bylo to moc dobré. Díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web