Zapečená brokolice s nivou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      brokolice
    • 200
      g sýr niva
    • kari Nejlépe maďarské
    • provensálské bylinky
    • 1
      kg brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici rozebranou na malé růžičky dáme na pařák a povaříme zhruba 3 min. v páře, aby moc nezměkla a zachovala si temně zelenou barvu (do vody jsme dali provensálské koření).
2
Do pekáčku dáme plátky oloupaných brambor, posypeme jemně kari a nastrouháme nivu, pak dáme brokolici, opět nivu a končíme vrstvou brambor a nivou. Nesolíme, kdo má rád ostřejší jídlo, může okořenit chilli papričkami, dáme zapéct do trouby.
3
<BR>Při servírování dáme do misek tatarku, kečup, kysanou smetanu, každý si bere podle chuti. Já mám nejradši kečup s troškou majolky a prolisovaným česnekem - touto omáčkou polévám i v nezapékanou brokolici a sypu opraženým sezamem - ňam!
Zařazení: Pokrmy
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Andys70
    Andys70 |

    17. 9. 2014 20:05

    Brokolice u našich dětí moc populární není, ale toto se chytlo. Doporučuji nešetřit kari.

  • Kristýna Šípková
    Kristýna Šípková |

    1. 3. 2008 23:03

    Je to výborné. Vřele doporučuji, udělala jsem to jen tak z nouze na rychlo, ale přítel se oblizoval až za ušima. Byla jsem nadšena i přez to, že brokolici moc nemusím. To koření ji dá příjemnou chuť. Díky

  • Petra
    Petra |

    7. 1. 2008 21:18

    Prave to delam, je to v troube a nadherne to voni. Az to zkusi muj pritel, dam vedet, jake to je ;).Dekuji za recept!

  • Iva
    Iva |

    23. 8. 2005 14:40

    Inspiroval mě Váš recept, ale udělala jsem ho se syrovými bramborami a zalila šlehačkou, pekla asi 45 min.Bylo to moc dobré. Díky.