Autor:

Zapečená brokolice s balkánem

Snadné
Ingredience
Olivový olej 1 lžička
Brambory 750 g
Brokolice 1 ks
Balkánský sýr 150 g
Sůl 1 lžička
Podravka 2 lžíce

Postup přípravy:

Předem uvaříme brambory ve slupce a krátce povaříme brokolici, kterou můžeme při vaření mírně osolit a ochutit podravkou.

Na dno zapékací mísy kápneme olivový olej, dále skládáme vrstvy na kolečka nakrájených brambor, brokolice, vrstvy průběžně prosypáváme nastrouhaným balkánským sýrem, můžeme i vše zamíchat dohromady. Jednotlivé vrstvy brambor a brokolice solíme a sypeme podravkou. Končíme vrstvou brambor a navrch sýrem, nakonec ještě zakápneme troškou olivového oleje, pečeme až sýr napovrchu trochu zhnědne.

Je to jednoduchá, lehká ňamka.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Zapečená brokolice s balkánem

Komentáře

  1. mnauprsk   08.03.2014 | 15:36 | reagovat | závadný

    Nebylo to špatný, ale i když jsem nesolil, tak z toho balkánu a podravky to bylo slané až moc. Příště zkusím použít nějaké bylinky bez soli.

  2. Alexandra Daňková   06.05.2008 | 16:37 | reagovat | závadný

    Zatím nejlepší zapečená brokolice, kterou jsem jedla, nesolila jsem, jen jsem dala podravku a udělala jsem to tak, že jsem všechno smíchala včetně podravky a prohňácala jsem to rukama, jinak pekla jsem cca 20 min. prvních 10 zakryté a pak odkryté, je to moc jednoduchý a fakt výborný, udělala jsem k tomu okurkový salát a i tahle kombinace mi chutná, dávám velkou 1

  3. Lucie   28.06.2006 | 15:05 | reagovat | závadný

    Jen bych dala pozor na slanost - balůkán je sám o sobě dost slaný, tak pozor při solení :)

  4. Jana Kutačová   28.06.2006 | 13:44 | reagovat | závadný

    Balkánský sýr je výborný i smažený,obalený v klasickém trojobalu.:o)

  5. Storky   28.06.2006 | 11:55 | reagovat | závadný

    Balkán jsem zatím používala jen za studena, ale musím uznat moc dobré, lehké, jednoduché.Mě se to zapeklo, asi to chce víc horkou troubu, Lucko.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web