Autor:

Zapečená brokolice II.

Střední
Ingredience
Brokolice
Může být i mražená
1 ks
Tvrdý sýr
Eidam, gouda...
300 g
Párky
(Nejlépe kuřecí)
2 ks
Cibule 1 ks
Hladká mouka 3 lžíce
Žloutek 1 ks
Mléko 250 ml
Sůl  
Pepř mletý  
Máslo
Na vymazání formy
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Brokolici uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme zchládnout. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Sýr rozdělíme na poloviny, jednu nakrájíme na malé hranolky, druhou nastroháme na jemno. Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno poklademe brokolici na ni cibuli, párek a sýr nakrájený na hranolky.

Uvaříme bešamel: lžíci másla rozpustíme, přimícháme mouku, zalijeme hrnkem mléka a mícháme do zhoustnutí. Odstavíme na chvíli z plotny. Osolíme, opepříme a přidáme strouhaný sýr (malou hrstičku odložíme stranou), vrátíme zpět na plotnu a necháme všechen sýr v bešamelu rozpusit. Sundáme z plotny a mícháme až je bešamel vlažný (poznáme to tak ,že v něm udržíme prst), poté do něj vmícháme žloutek.

Bešamelem zalijeme brokolici, povrch posypeme sýrem a v troubě zapečeme do zlatova. Místo brokolice můžeme použít i květák.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2-
3.67 3 5 1
Dětská párty Zapojte děti do přípravy dětské párty! Články z

Komentáře k receptu: Zapečená brokolice II.

Komentáře

  1. Anonymous   12.07.2011 | 20:55 | reagovat |

    Doporučuji, chutnalo i manželovi, který brokolici nesnáší:-) jídlo už vaříme pravidelně.

  2. hana Valentová   09.10.2008 | 11:38 | reagovat |

    Dělala jsem bez párků, bylo to dobré, ale zas nic převratného...na dně formy mi zůstala voda, jeslti z brokolice nevím, ale raději bych, aby to bylo pěkně vypečené celé a ne jen vrch..

  3. Klára   16.02.2007 | 19:41 | reagovat |

    Jdu to vyzkouset a zitra dam vedet

  4. Martina S.   01.05.2006 | 13:36 | reagovat |

    Velice dobré. Do bešamelu jsem ještě zamíchala půl kelímku zakysané smetany. Je to dobrota.

  5. David Novotný   11.04.2006 | 14:43 | reagovat |

    Tak jsem to dnes uvařil. Nato jak jsem se toho bál tak to bylo vynikající. Doporučuji.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web