Žampióny v těstíčku s pečenými brambory v medu a pivu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
60 minut
4
porce
neuvedeno
autor: raubiri

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks žampiony větších
    • 10
      ks brambory větších
    • 100
      ml pivo
    • 1
      lžíce med
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g polohrubá mouka spíš podle oka
    • 200
      ml mléko
    • sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory:
2
Brambory oloupeme a nakrajíme podélně na osminky. Dáme vařit. Necháme je uvařit do poloměkka, spíše tvrdší. Mezitím, než se dovaří, si do hrnce dáme pivo a lžíci medu a lehce zahřejeme, aby se pivo s medem spojilo. Brambory poté dáme do pekáčku, zalijeme směsí medu a piva a dáme do trouby péct na cca 180°C a za občasného polévání pečeme dozlatova.
3
Žampiony:
4
Žampiony si očistíme, já odstranil i nožičky. Nakrájíme je na čtvrtky. V míse si smícháme mouku, mléko a vejce a rozvedláme. Žampiony pak obalujeme přímo v míse a osmažíme je v hrnci ve větším množství oleje dozlatova.
5
Pokrm podáváme s tatarskou omáčkou nebo jinou omáčkou dle chuti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.