Autor:

Žampióny v těstíčku s pečenými brambory v medu a pivu

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Žampiony
větších
10 ks
Brambory
větších
10 ks
Pivo 100 ml
Med 1 lžíce
Vejce 2 ks
Polohrubá mouka
spíš podle oka
200 g
Mléko 200 ml
Sůl
na dochucení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Přílohy, Z hub, Brambory

Brambory:
Brambory oloupeme a nakrajíme podélně na osminky. Dáme vařit. Necháme je uvařit do poloměkka, spíše tvrdší. Mezitím, než se dovaří, si do hrnce dáme pivo a lžíci medu a lehce zahřejeme, aby se pivo s medem spojilo. Brambory poté dáme do pekáčku, zalijeme směsí medu a piva a dáme do trouby péct na cca 180°C a za občasného polévání pečeme dozlatova.

Žampiony:
Žampiony si očistíme, já odstranil i nožičky. Nakrájíme je na čtvrtky. V míse si smícháme mouku, mléko a vejce a rozvedláme. Žampiony pak obalujeme přímo v míse a osmažíme je v hrnci ve větším množství oleje dozlatova.

Pokrm podáváme s tatarskou omáčkou nebo jinou omáčkou dle chuti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Italské gastrotoulky aneb Co kde v Itálii ochutnat? Články z

Komentáře k receptu: Žampióny v těstíčku s pečenými brambory v medu a pivu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web