Žampiony plněné kuřecí sekanou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení kuřecí maso sekaná (šlehaná)
    • 1
      balení žampiony
    • mletý kmín
    • pepř mletý
    • sůl
    • máslo
    • 1
      ks cibule nasekaná nadrobno
    • 1
      balíček houbové koření
    • 2
      kostka houbový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampionům vykroutíme nožky a najemno posekáme a hodíme do misky, k rozmrazené sekané. Ostřejší lžičkou opatrně žampiony vydlabeme, jak to půjde a vydlabanou směs taky posekanou dáme ke směsi.
2
Přidáme cibulku na jemno, houbové koření dle chuti, ostatní koření a kousek rozpuštěného másla a petrželku. Směs dobře rozmícháme a plníme hlavičky hub, naskládáme je masem vzhůru do pekáče.
3
Do každého ještě zasuneme malý špalíček másla. Podlijeme vodou, rozdrtíme houbovou kostku (nebo dvě, podle toho, kolik dáme vody na šťávu). Zakryjeme alobalem a dáme péct jako klasickou sekanou. Až se zdá směs produšená, dopečeme chvilku odkryté pro barvičku.
4
K tomu brambůrky ve šťávičce pěkně rozmačkat.
Zařazení: Maso Pokrmy Z hub Drůbeží

Komentáře k receptu

  • dagmar
    dagmar |

    30. 7. 2007 16:51

    vynikající,dobrůtka,doporučuju,i můj mlsný syn si pomlaskával