Autor:

Žampiony na gril či do trouby

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Čerstvé žampiony
podle počtu strávníků
8 ks
Sýr Niva
nebo podobný sýr, podle počtu žampionů
150 g
Anglická slanina
podle počtu žampionů
8 plátek
Olej
nejlépe olivový
 
Párátka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z hub, Ze sýra

Žampiony očistíme a vyloupneme jim nožičky, aby zbyly jen hlavičky.
Nožičky si nakrájíme na jemňounké kostičky a smícháme s rozdrobenou nivou.
Každou žampionovou hlavičku obmotáme po obvodu plátkem slaniny - můžeme pojistit párátkem, ale z vlastní zkušenosti vím, že to není potřeba - slanina se na sebe nalepí.
Do každé omotané hlavičky kápneme kapičku oleje a naplníme ji až po okraj směsí nivy s kousky žampionových nožiček.

Takto dáme hlavičky (náplní nahoru) buď na pekáček do trouby - 180°C cca 45 minut, nebo na gril - tam jsou žampiony hotové až změní barvu, sýr se rozteče a slanina vyškvaří.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Svíčková omáčka s muffinem Báječný oběd na Boží hod i na Štěpána Články z

Komentáře k receptu: Žampiony na gril či do trouby

Komentáře

  1. bozk   12.10.2012 | 13:11 | reagovat |

    výborné. sice s menší studentskou úpravou (bez slaniny) ale i tak luxusní záležitost :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web