Autor:

Žampiony na gril či do trouby

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Čerstvé žampiony
podle počtu strávníků
8 ks
Sýr Niva
nebo podobný sýr, podle počtu žampionů
150 g
Anglická slanina
podle počtu žampionů
8 plátek
Olej
nejlépe olivový
 
Párátka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z hub, Ze sýra

Žampiony očistíme a vyloupneme jim nožičky, aby zbyly jen hlavičky.
Nožičky si nakrájíme na jemňounké kostičky a smícháme s rozdrobenou nivou.
Každou žampionovou hlavičku obmotáme po obvodu plátkem slaniny - můžeme pojistit párátkem, ale z vlastní zkušenosti vím, že to není potřeba - slanina se na sebe nalepí.
Do každé omotané hlavičky kápneme kapičku oleje a naplníme ji až po okraj směsí nivy s kousky žampionových nožiček.

Takto dáme hlavičky (náplní nahoru) buď na pekáček do trouby - 180°C cca 45 minut, nebo na gril - tam jsou žampiony hotové až změní barvu, sýr se rozteče a slanina vyškvaří.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Hříbky na cibulce s topinkou Víkendové menu pro chalupáře Články z

Komentáře k receptu: Žampiony na gril či do trouby

Komentáře

  1. bozk   12.10.2012 | 13:11 | reagovat |

    výborné. sice s menší studentskou úpravou (bez slaniny) ale i tak luxusní záležitost :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web