Žampiony na gril či do trouby

Hodnocení:

Moje:

45 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks čerstvé žampiony podle počtu strávníků
    • 150
      g sýr niva nebo podobný sýr, podle počtu žampionů
    • 8
      plátek anglická slanina podle počtu žampionů
    • olej nejlépe olivový
    • párátka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony očistíme a vyloupneme jim nožičky, aby zbyly jen hlavičky.
2
Nožičky si nakrájíme na jemňounké kostičky a smícháme s rozdrobenou nivou.
3
Každou žampionovou hlavičku obmotáme po obvodu plátkem slaniny - můžeme pojistit párátkem, ale z vlastní zkušenosti vím, že to není potřeba - slanina se na sebe nalepí.
4
Do každé omotané hlavičky kápneme kapičku oleje a naplníme ji až po okraj směsí nivy s kousky žampionových nožiček.
5
Takto dáme hlavičky (náplní nahoru) buď na pekáček do trouby - 180°C cca 45 minut, nebo na gril - tam jsou žampiony hotové až změní barvu, sýr se rozteče a slanina vyškvaří.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bozk
    bozk |

    12. 10. 2012 13:11

    výborné. sice s menší studentskou úpravou (bez slaniny) ale i tak luxusní záležitost :)