Autor:

Žampiony na gril či do trouby

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Čerstvé žampiony
podle počtu strávníků
8 ks
Sýr Niva
nebo podobný sýr, podle počtu žampionů
150 g
Anglická slanina
podle počtu žampionů
8 plátek
Olej
nejlépe olivový
 
Párátka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Chuťovky, Z hub, Ze sýra

Žampiony očistíme a vyloupneme jim nožičky, aby zbyly jen hlavičky.
Nožičky si nakrájíme na jemňounké kostičky a smícháme s rozdrobenou nivou.
Každou žampionovou hlavičku obmotáme po obvodu plátkem slaniny - můžeme pojistit párátkem, ale z vlastní zkušenosti vím, že to není potřeba - slanina se na sebe nalepí.
Do každé omotané hlavičky kápneme kapičku oleje a naplníme ji až po okraj směsí nivy s kousky žampionových nožiček.

Takto dáme hlavičky (náplní nahoru) buď na pekáček do trouby - 180°C cca 45 minut, nebo na gril - tam jsou žampiony hotové až změní barvu, sýr se rozteče a slanina vyškvaří.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Žampiony na gril či do trouby

Komentáře

  1. bozk   12.10.2012 | 13:11 | reagovat | závadný

    výborné. sice s menší studentskou úpravou (bez slaniny) ale i tak luxusní záležitost :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný? Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný?
Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web