Žampionový krém

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks smetana 12%
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      plechovka nákládané žampiony
    • 1
      ks masox nebo maggi
    • 1
      špetka muškátový květ

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Do takto připraveného základu vlijeme žampiony spolu s lákem a dobře provaříme. Poté vlijeme mléko, okořeníme pepřem, solí a muškátovým květem. Přidáme bujón. Opět provaříme a nakonec vlijeme šlehačku, kterou povaříme ještě tak pět minut.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Euvi
    Euvi |

    13. 11. 2012 20:27

    Chtĕla bych se zeptat, jaká smetana se tedy má použít? V ingrediencích se píše 12% (tedy na vaření), v popisu postupu je však uvedena šlehačka (33% smetana ke šlehání).. a nevím, jestli by to nebylo se šlehačkou příliš sladké.. díky za objasnĕní