Autor:

Žampionový krém

Střední
Ingredience
Smetana 12% 1 ks
Mléko 1 hrnek
Máslo 1 lžíce
Hladká mouka 1 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Nákládané žampiony 2 plechovka
Masox
nebo maggi
1 ks
Muškátový květ 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Do takto připraveného základu vlijeme žampiony spolu s lákem a dobře provaříme. Poté vlijeme mléko, okořeníme pepřem, solí a muškátovým květem. Přidáme bujón. Opět provaříme a nakonec vlijeme šlehačku, kterou povaříme ještě tak pět minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Fenyklové tartaletky s kozím sýrem Fenyklová revoluce Články z

Komentáře k receptu: Žampionový krém

Komentáře

  1. Euvi   13.11.2012 | 20:27 | reagovat |

    Chtĕla bych se zeptat, jaká smetana se tedy má použít? V ingrediencích se píše 12% (tedy na vaření), v popisu postupu je však uvedena šlehačka (33% smetana ke šlehání).. a nevím, jestli by to nebylo se šlehačkou příliš sladké.. díky za objasnĕní

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní! 9 největších mýtů o manželství: Nevěřte jim a budete šťastní!
Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit Anna Štumpf začala běhat v těhotenství. Doktor se jí to snažil rozmluvit
Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila? Keira Knightley slaví narozeniny. S kým vším randila?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web