Žampionové ragú pani Verušky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g žampiony
    • 4
      lžíce máslo
    • 0,5
      lžička sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,1
      l bílé víno - suché
    • 0,1
      l smetana
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 2
      lžíce petrželka
    • 60
      g ementál
    • masox
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby očistíme, opláchneme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Velkou pánev zahřejeme při střední teplotě. Máslo rozpustíme a houby 2 minuty za stálého míchání restujeme, až začnou vonět. Osolíme a vyndáme na síto. Máslo, na němž jsme připravovali houby, zaprášíme moukou. Přilejeme bílé víno a smetanu, smícháme s masovým extraktem a odkapanou šťávou z hub. Přidáme citronovou šťávu, houby a petrželku, osolíme a opepříme.
2
Před podáváním zapečeme se sýrem, který necháme roztéct, ale ne zhnědnout (200 stupňů C).
Zařazení: Chuťovky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.