Žampionové lívance

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g hraška
    • 250
      ml voda
    • 1
      ks cibule velká, nebo pórek
    • 3
      ks žampiony 2-3
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hraška je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách.
2
Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko. Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těstíčka.
3
Do rozehřátého oleje klademe lžící těsto, které stejnoměrně rozetřeme a zakulatíme. Žampiony nakrájíme na tenké plátky o síle asi 2 mm a vtlačíme na povrch lívanečku. Lívanečky zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.
4
Hříbeček žampionu na povrchu lívanečku je lákavou ozdobou pro strávníka. Pro urychlení můžeme žampiony nasekat přímo do těstíčka z hrašky.
5
Lívanečky můžeme podávat se zeleninovým salátem a dresingem jako samostatný pokrm, anebo jako přílohu volíme vařené brambory, či bramborovou kaši.
6
Poznámka: při přípravě lívanečků můžeme použít do těstíčka jakoukoli mraženou, vařenou či čerstvou zeleninu, kterou máme po ruce.
Zařazení: Pokrmy Z hub Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • Gábina H
    Gábina H |

    6. 6. 2007 09:45

    Markéto - vysvětlení máte v postupu přípravy

  • Marketa F.
    Marketa F. |

    6. 6. 2007 03:35

    Co je to hraska?