Žampionová pomazánka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g žampiony 200-300
    • 2
      kostka tavený sýr
    • máslo
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinky oblíbené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony nakrájíme nadrobno a na trošce oleje vydusíme spolu s kmínem. Je důležité, aby byly houby opečené dozlatova a neměly žádnou vodu. Do vychladlých žampionů přimícháme máslo a taveňák, osolíme, opepříme a dochutíme čerstvou petrželí, nebo pažitkou.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky

Komentáře k receptu

  • lumen L
    lumen L |

    9. 1. 2007 13:18

    Zní to skvělě, dneska to vyzkouším, ale to máslo...nějak intuitivně ho měním aspoň za pomazánkový máslo;-)

  • eviku
    eviku |

    1. 11. 2006 20:01

    Jiná varianta: podusit žampióny s drceným kmínem na cibulce, vmíchat hermelín nakrájený na kousky a nechat rozpustit. Po vychladnutí rozmíchat s malou majonézou. Vynikající! A Štěpáne a Bramborko, hodnoťte radši až poté, co recept vyzkoušíte.

  • Věra
    Věra |

    20. 9. 2006 09:40

    ňamka - zkuste s obyčejnými houbami :-))

  • Ivana Kašparovská
    Ivana Kašparovská |

    20. 9. 2006 08:22

    Nemyslím si, že by tak nedobré jak někteří píšou. Obdobnou pomazánku (bez kmínu) kupuju v obchodě a je výtečná, takže určitě vyzkouším.

  • bramborka
    bramborka |

    19. 9. 2006 19:46

    To věřím Štěpáne,už jen po přečtení receptu jsem se oklepala.

  • Štěpán Kudela
    Štěpán Kudela |

    7. 3. 2006 09:46

    Nic moc