Žampionová polévka z nožiček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: pepibubu

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g čerstvé žampiony
    • 1
      l mléko plnotučné samozřejmě to jde i s polo či nízkotučným ale není to ono :)
    • houbové koření
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      ks houbový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuto polévku jsem poprvé udělala víceméně náhodou - někde jsem se dočetla že žampiony které chcete obalit a smažit, jsou jemnější, když je na minimálně hodinu namočíte do mléka. Tak jsem to udělala a pak řešila co s tím mlékem.
2
Nožičky nadroboučko nakrájet, zbydou-li vám i nějaké celé tak klidně celé (u nás se smaží jen kloboučky). Na sádle nebo oleji zesklovatět cibuli, na to pokrájené žampionové nožky, zasypat houbovým kořením.
3
Až se to podusí a pustí to šťávičku, tak to právě zalijete tím mlékem, v němž jste máčeli žampiony. Přihodíte kostku bujonu - houbový je ideální, ale já dávám zeleninový či bylinkový NATUR bujón. Podle chuti maličko přisolit, připepřit a polévka je na světě.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.