Autor:

Žampionová polévka z nožiček

45 minut PT0H45M
Snadné
Ingredience
Čerstvé žampiony 500 g
Mléko plnotučné
samozřejmě to jde i s polo či nízkotučným ale není to ono :)
1 l
Houbové koření  
Cibule
větší
1 ks
Houbový vývar 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Tuto polévku jsem poprvé udělala víceméně náhodou - někde jsem se dočetla že žampiony které chcete obalit a smažit, jsou jemnější, když je na minimálně hodinu namočíte do mléka. Tak jsem to udělala a pak řešila co s tím mlékem.

Nožičky nadroboučko nakrájet, zbydou-li vám i nějaké celé tak klidně celé (u nás se smaží jen kloboučky). Na sádle nebo oleji zesklovatět cibuli, na to pokrájené žampionové nožky, zasypat houbovým kořením.

Až se to podusí a pustí to šťávičku, tak to právě zalijete tím mlékem, v němž jste máčeli žampiony. Přihodíte kostku bujonu - houbový je ideální, ale já dávám zeleninový či bylinkový NATUR bujón. Podle chuti maličko přisolit, připepřit a polévka je na světě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Kaštanová krémová polévka Lednová hostina s rodinou Články z

Komentáře k receptu: Žampionová polévka z nožiček

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web