Žampiónová polévka s pórkem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      l vývar
    • 4
      ks žampiony
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce krupice
    • petrželka
    • sůl
    • 0,5
      ks pórek pro barvu je lepší zelená část
    • masox podle chuti - nebo vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmahneme na plátky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájený pórek a kmín. Po chvíli přidáme krupici a opět chvíli pražíme. Zalijeme vývarem nebo vodou, přivedeme k varu a asi 15 minut povaříme. Ochutíme solí nebo kdo má rád, tak vegetou nebo masoxem.
2
Chceme-li mít polévku sytější nebo slavnostnější, můžeme zavařit jakékoliv nočky. Výborné jsou např. sýrové, krupicové nebo kvasnicové.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.