Žampionová omáčka s rajčatovým protlakem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
30 minut
2
porce
neuvedeno
autor: Anenka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g čerstvé žampiony
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      kelímek rajský protlak
    • 3
      ks česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli
    • majoránka
    • oregáno
    • voda
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na plátky nakrájené žampiony (použila jsem klobouky i nožky), podusíme cca 5-10 minut, hříbky pustí šťávu. Přidáme rajčatový protlak, pokud je hustší, doředíme vodou, dále přidáme drcený česnek a podusíme.
2
Na závěr osolíme, opepříme, okořeníme a necháme vařit, až jsou houby hotové.
3
Podáváme s těstovinami a sýrem.
4
(Já jsem z důvodu využití zbytků v lednici přidala i 2 bílky a trochu mléka, sice to vypadalo nevábně a zdrcle, ale chutnalo to dobře.) :)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.