Autor:

Žampionová omáčka

30 minut PT0H30M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Čerstvé žampiony 250 g
Horká voda 1,5 l
Mléko 1/2 l
Zeleninový vývar 1 ks
Máslo 1 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Sůl
dle chuti
2 špetka
Jíška
na zahuštění
1 miska
Smetana na vaření
30%
250 ml

Postup přípravy:

Na másle orestujeme nakrájené žampiony. Po změknutí zalejeme horkou vodou, přidáme zeleninový bujón a pepř. Vaříme asi 10-15 minut. Tyčovým mixérem rozmixujeme žampiony, vrátíme na plotnu a přidáme mléko. Chvíli povaříme a zahustíme jíškou nebo bramborovým škrobem a zalejeme smetanou. Dochutíme solí a můžeme podávat :). My omáčku rádi podáváme s kuřecím masem s hranolkami nebo rýží :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Žampionová omáčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web