Zálivka na zelené saláty

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce ocet bílý
    • 4
      lžíce cukr moučka nebo krupice
    • 0,5
      lžíce sůl a černý pepř
    • cibule nebo slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hlubší misce promícháme ingredience skoro do pěny, přidáme najemno nakrájenou půlku střední cibule.
2
2. variace: osmažíme 50 g anglické slaniny nakrájené na drobné kostičky a i s tukem smícháme s ostatními přísadami. V tom případě vynecháme olej a cibuli. Je-li zálivka příliš ostrá, přimícháme lžíci vlažné vody. To, co nám zbude, vydrží týden v lednici ve skleničce se šroubovacím uzávěrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.