Zákuskovy mls

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: cmielka

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      g mleté vlašské ořechy
    • 5
      lžíce strouhanka nebo mleté piškoty
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 6
      dl mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      balíček kakaový pudink v prášku
    • 3
      lžíce káva instantní
    • 0,5
      dl voda vařící
    • 2
      kostka máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      kelímek šlehačka
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky
    • 2
      lžíce cukr
    • strouhané ořechy nebo strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a pomalu vmíchame mleté ořechy, strouhanku (ml.piškoty), prášek do pečiva a na konec tuhý sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme.
2
Uvaříme si puding (vanilkový smíchame s kakaovým) a po uvaření přidáme instantní kávu, kterou jsme si rozpustili v 1/2 dcl vody a mícháme do vychladnutí. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny přidáme žloutky a přidaváme vychladlý puding a vše vyšleháme do krému. Šlehačku se ztužovačem a cukrem také vyšleháme. Na piškot dáme krém, pak vyšlehanou šlehačku a posypeme ořechy nebo čokoládou.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • marie mateju
    marie mateju |

    17. 6. 2009 15:43

    přidávám se k paní Janě.

  • Jana Řezníčková
    Jana Řezníčková |

    17. 6. 2009 15:40

    taky se mi recept líbí, už ukládám a vyzkouším.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    9. 6. 2009 13:51

    Díky za informaci, pekla jsem o víkendu na oslavu a musím říct, že zákuskový mls byl opravdu skvělý, jen se po něm zaprášilo. Dávám jedničku.

  • Kateřina Čmielová
    Kateřina Čmielová |

    5. 6. 2009 15:11

    Smichame vanilkovy s čokoladovym ,vlejeme do mleka a uvaříme.

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    5. 6. 2009 13:46

    Paní Kateřino, to se míchá sypký vanilkový pudink s čokoládovým nebo až po uvaření? Ale asi před uvařením, jinak toto slyším poprvé, ale jinak mě recept zaujal a vím, co o víkendu upeču.