Autor:

Zákuskovy mls

Střední
Těsto
Vejce 5 ks
Cukr krupice 200 g
Mleté vlašské ořechy 200 g
Strouhanka
nebo mleté piškoty
5 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Krém
Mléko 6 dl
Vanilkový pudink 1 ks
Kakaový pudink v prášku 1 balíček
Káva
instantní
3 lžíce
Voda
vařící
1/2 dl
Máslo 2 kostka
Žloutek 3 ks
Šlehačka 2 kelímek
Ztužovač šlehačky 2 balíček
Cukr 2 lžíce
Strouhané ořechy
nebo strouhaná čokoláda
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a pomalu vmíchame mleté ořechy, strouhanku (ml.piškoty), prášek do pečiva a na konec tuhý sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme.

Uvaříme si puding (vanilkový smíchame s kakaovým) a po uvaření přidáme instantní kávu, kterou jsme si rozpustili v 1/2 dcl vody a mícháme do vychladnutí. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny přidáme žloutky a přidaváme vychladlý puding a vše vyšleháme do krému. Šlehačku se ztužovačem a cukrem také vyšleháme. Na piškot dáme krém, pak vyšlehanou šlehačku a posypeme ořechy nebo čokoládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Rebarborový koláč s drobenkou Tip na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou Články z

Komentáře k receptu: Zákuskovy mls

Komentáře

  1. marie mateju   17.06.2009 | 15:43 | reagovat | závadný

    přidávám se k paní Janě.

  2. Jana Řezníčková   17.06.2009 | 15:40 | reagovat | závadný

    taky se mi recept líbí, už ukládám a vyzkouším.

  3. Irena Klasová   09.06.2009 | 13:51 | reagovat | závadný

    Díky za informaci, pekla jsem o víkendu na oslavu a musím říct, že zákuskový mls byl opravdu skvělý, jen se po něm zaprášilo. Dávám jedničku.

  4. Kateřina Čmielová   05.06.2009 | 15:11 | reagovat | závadný

    Smichame vanilkovy s čokoladovym ,vlejeme do mleka a uvaříme.

  5. Irena Klasová   05.06.2009 | 13:46 | reagovat | závadný

    Paní Kateřino, to se míchá sypký vanilkový pudink s čokoládovým nebo až po uvaření? Ale asi před uvařením, jinak toto slyším poprvé, ale jinak mě recept zaujal a vím, co o víkendu upeču.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web