Autor:

Zajíčkův plněný zelný list

Obtížné
Ingredience
Bílé zelí  
Vejce  
Hladká mouka  
Sůl  
Pepř mletý  
Mléko  
Česnek  
Cibule  
Kmín  
Masox  
Olej  
Mleté maso
půl vepřové, půl hovězí
1 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Menší hlávku zelí dáme na 10-15 minut povařit, dáme vychladnout a mezitím připravíme směs mletého masa. Do mísy k masu přidáme vajíčko, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Maso si může každý ochutit podle svých zvyklostí. Přidáme hladkou mouku a umícháme směs jako na sekanou. Opatrně rozebereme hlávku zelí na jednotlivé listy, seřízneme silnou střední část a z masa a listu zelí tvoříme závitky. Asi 12 ks.

Cibuli nakrájíme na jemno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme trochu kmínu a vložíme zelné závitky. Lehce osmahneme a zalijeme vařící vodou. Přidáme kostku masoxu a necháme cca 1 hodinu dusit. Dušené závitky vyjmeme, do vydušené šťávy přilijeme trochu mléka a zahustíme hladkou moukou, rozkvedlanou s trochou vody. Dochutíme česnekem, dosolíme, můžeme přidat trochu vegety a necháme provařit.

Do hotové šťávy vložíme závitky a necháme je prohřát. Šťáva by neměla být hustá jako omáčka, ale zas ne úplně řídká. Podáváme s vařeným bramborem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2-
3.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 3x)
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Zajíčkův plněný zelný list

Komentáře

  1. Jitka   21.10.2016 | 8:26 | reagovat | závadný

    Tak tyto zelné závitky jsou úplně nejlepší, naše rodina je takto vaří už desetiletí :-) ...

    Zkuste k tomu bramborovou kaši. <:-)

  2. zuza   16.02.2012 | 19:28 | reagovat | závadný

    supr recept i ja ho dnes delala i detičky to asi jist nebudou al mnam chvalim ;-)

  3. jmuell1   31.10.2011 | 13:37 | reagovat | závadný

    Výborný recept! Ještě teď se olizujeme! ;-)
    Velice mi vyhovuje to, že se do masa nepřidává rýže, tudíž ji klidně mohu použít jako přílohu.
    Děkuji za bezva receptík a určitě ho budu opakovat!

  4. Helena Opatrná   12.12.2008 | 8:03 | reagovat | závadný

    Já to také peču v troubě, poleju zálivkou s kečupem a česnekem. Do náplně vmíchám trochu vařené rýže.

  5. maria krecmerova   25.08.2007 | 9:20 | reagovat | závadný

    recept vynikajíci,listy se můžou upéct v troubě anebo vařit přímo v omáčce. Je vynikajíci omáčka rajská.Doporučujíje to vynikajíci.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web