Zajíčkův plněný zelný list

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: zajajana

Suroviny

Vložit do nákupu
    • bílé zelí
    • vejce
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • mléko
    • česnek
    • cibule
    • kmín
    • masox
    • olej
    • 1
      kg mleté maso půl vepřové, půl hovězí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Menší hlávku zelí dáme na 10-15 minut povařit, dáme vychladnout a mezitím připravíme směs mletého masa. Do mísy k masu přidáme vajíčko, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Maso si může každý ochutit podle svých zvyklostí. Přidáme hladkou mouku a umícháme směs jako na sekanou. Opatrně rozebereme hlávku zelí na jednotlivé listy, seřízneme silnou střední část a z masa a listu zelí tvoříme závitky. Asi 12 ks.
2
Cibuli nakrájíme na jemno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme trochu kmínu a vložíme zelné závitky. Lehce osmahneme a zalijeme vařící vodou. Přidáme kostku masoxu a necháme cca 1 hodinu dusit. Dušené závitky vyjmeme, do vydušené šťávy přilijeme trochu mléka a zahustíme hladkou moukou, rozkvedlanou s trochou vody. Dochutíme česnekem, dosolíme, můžeme přidat trochu vegety a necháme provařit.
3
Do hotové šťávy vložíme závitky a necháme je prohřát. Šťáva by neměla být hustá jako omáčka, ale zas ne úplně řídká. Podáváme s vařeným bramborem.
Zařazení: Maso Mleté
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    21. 10. 2016 08:26

    Tak tyto zelné závitky jsou úplně nejlepší, naše rodina je takto vaří už desetiletí :-) ... Zkuste k tomu bramborovou kaši. <:-)

  • zuza
    zuza |

    16. 2. 2012 19:28

    supr recept i ja ho dnes delala i detičky to asi jist nebudou al mnam chvalim ;-)

  • jmuell1
    jmuell1 |

    31. 10. 2011 13:37

    Výborný recept! Ještě teď se olizujeme! ;-) Velice mi vyhovuje to, že se do masa nepřidává rýže, tudíž ji klidně mohu použít jako přílohu. Děkuji za bezva receptík a určitě ho budu opakovat!

  • Helena Opatrná
    Helena Opatrná |

    12. 12. 2008 08:03

    Já to také peču v troubě, poleju zálivkou s kečupem a česnekem. Do náplně vmíchám trochu vařené rýže.

  • maria krecmerova
    maria krecmerova |

    25. 8. 2007 09:20

    recept vynikajíci,listy se můžou upéct v troubě anebo vařit přímo v omáčce. Je vynikajíci omáčka rajská.Doporučujíje to vynikajíci.

  • Marcela
    Marcela |

    27. 7. 2007 16:12

    Výborný recept!!! Doporučuji, znám to od mé maminky jen ty listy peče v troubě....