Autor:

Zajíčkův plněný zelný list

Obtížné
Ingredience
Bílé zelí  
Vejce  
Hladká mouka  
Sůl  
Pepř mletý  
Mléko  
Česnek  
Cibule  
Kmín  
Masox  
Olej  
Mleté maso
půl vepřové, půl hovězí
1 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Menší hlávku zelí dáme na 10-15 minut povařit, dáme vychladnout a mezitím připravíme směs mletého masa. Do mísy k masu přidáme vajíčko, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Maso si může každý ochutit podle svých zvyklostí. Přidáme hladkou mouku a umícháme směs jako na sekanou. Opatrně rozebereme hlávku zelí na jednotlivé listy, seřízneme silnou střední část a z masa a listu zelí tvoříme závitky. Asi 12 ks.

Cibuli nakrájíme na jemno, necháme na oleji zesklovatět, přidáme trochu kmínu a vložíme zelné závitky. Lehce osmahneme a zalijeme vařící vodou. Přidáme kostku masoxu a necháme cca 1 hodinu dusit. Dušené závitky vyjmeme, do vydušené šťávy přilijeme trochu mléka a zahustíme hladkou moukou, rozkvedlanou s trochou vody. Dochutíme česnekem, dosolíme, můžeme přidat trochu vegety a necháme provařit.

Do hotové šťávy vložíme závitky a necháme je prohřát. Šťáva by neměla být hustá jako omáčka, ale zas ne úplně řídká. Podáváme s vařeným bramborem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Bramborové frity se slaninou Hostina pro zimní den Články z

Komentáře k receptu: Zajíčkův plněný zelný list

Komentáře

  1. Jitka   21.10.2016 | 8:26 | reagovat |

    Tak tyto zelné závitky jsou úplně nejlepší, naše rodina je takto vaří už desetiletí :-) ...

    Zkuste k tomu bramborovou kaši. <:-)

  2. zuza   16.02.2012 | 19:28 | reagovat |

    supr recept i ja ho dnes delala i detičky to asi jist nebudou al mnam chvalim ;-)

  3. jmuell1   31.10.2011 | 13:37 | reagovat |

    Výborný recept! Ještě teď se olizujeme! ;-)
    Velice mi vyhovuje to, že se do masa nepřidává rýže, tudíž ji klidně mohu použít jako přílohu.
    Děkuji za bezva receptík a určitě ho budu opakovat!

  4. Helena Opatrná   12.12.2008 | 8:03 | reagovat |

    Já to také peču v troubě, poleju zálivkou s kečupem a česnekem. Do náplně vmíchám trochu vařené rýže.

  5. maria krecmerova   25.08.2007 | 9:20 | reagovat |

    recept vynikajíci,listy se můžou upéct v troubě anebo vařit přímo v omáčce. Je vynikajíci omáčka rajská.Doporučujíje to vynikajíci.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web