Autor:

Zajíc po vinařsku:

Střední
Ingredience
Mrkev 1 ks
Česnek 1 stroužek
Petržel 1 svazek
Voda 250 ml
Vinný ocet
dobrý
250 ml
Tymián
sušený
1/2 lžíce
Bobkový list
2-3
3 ks
Sůl  
Pepř drcený  
Zaječí maso
stehna(1 pár) nebo 1 hřbet
2 ks
Máslo 2 lžíce
Paprika - sladká 1 lžička
Koňak
2cl
1 sklenice
Smetana 100 ml
Francouzská mražená směs
ostrá
1/4 lžička
Hroznové víno
10-12 vinných zrnek
12 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky, stroužek česneku oloupeme a rozmačkáme, petržel rozsekáme. Ve velké nádobě rozmícháme vodu s octem a přidáme mrkev, česnek, petržel, tymián a bobkový list. Osolíme a opepříme. Do této marinády vložíme na dva dny zaječí maso. Po vyjmutí osušíme kuchyňským krepovým papírem.

Na pánvičce nebo v hrnci necháme rozpustit máslo, vložíme maso, okořeníme solí a pepřem, přikryjeme a při nízké teplotě asi 40 až 45 minut podusíme. Když už maso bude téměř tepelně zpracované, přemístíme do ohnivzdorné nádoby, polijeme koňakem,zapálíme a odstavíme na teplé místo. Šťávu z pečení zamícháme se smetanou a hořčicí, ochutnáme ostrost. Pak šťávou polijeme maso. Hroznová zrna oloupeme, zbavíme jadérek a přidáme do šťávy. Už nevaříme, ale necháme jen asi pět minut natáhnout vůni a chuť.

Jako přílohu volíme bramborové krokety či bramborové pyré

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Zajíc po vinařsku:

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web