Autor:

Zajíc na víně

Střední
Ingredience
Zaječí maso
stehna nebo hřbet
600 g
Mrkev 1 ks
Celer 50 g
Petržel 1 ks
Cibule 2 ks
Vývar 500 ml
Citron 1 ks
Hladká mouka
není nutné
50 g
Červené víno 200 ml
Brusinky 80 g
Hořčice plnotučná 20 g
Rajský protlak 50 g
Smetana 150 ml
Cukr 1 lžíce
Ocet 1 lžička
Olej  
Tymián 1 lžička
Bobkový list 2 ks
Pepř celý 4 ks
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova. Přidáme maso, citrónovou šťávu a postupně podléváme vývarem (v malých dávkách), Dusíme asi 80 minut.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme na tuk, přidáme protlak, citrónovou šťávu a kůru, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Na závěr zjemníme vínem, přidáme brusinky, hořčici a provaříme asi 10 minut. Omáčku scedíme na maso, zjemníme smetanou a znova provaříme.

Podáváme s bramborovou slámou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Zajíc na víně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web