Autor:

Zajíc na víně

Střední
Ingredience
Zaječí maso
stehna nebo hřbet
600 g
Mrkev 1 ks
Celer 50 g
Petržel 1 ks
Cibule 2 ks
Vývar 500 ml
Citron 1 ks
Hladká mouka
není nutné
50 g
Červené víno 200 ml
Brusinky 80 g
Hořčice plnotučná 20 g
Rajský protlak 50 g
Smetana 150 ml
Cukr 1 lžíce
Ocet 1 lžička
Olej  
Tymián 1 lžička
Bobkový list 2 ks
Pepř celý 4 ks
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Maso vykostíme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu, cibuli a koření dozlatova. Přidáme maso, citrónovou šťávu a postupně podléváme vývarem (v malých dávkách), Dusíme asi 80 minut.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme na tuk, přidáme protlak, citrónovou šťávu a kůru, zalijeme vývarem a vaříme asi 20 minut. Na závěr zjemníme vínem, přidáme brusinky, hořčici a provaříme asi 10 minut. Omáčku scedíme na maso, zjemníme smetanou a znova provaříme.

Podáváme s bramborovou slámou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rychlovka na víkend i na večeři Články z

Komentáře k receptu: Zajíc na víně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web