Autor:

Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou

Obtížné
Ingredience
Zaječí maso
hřbet s kostí
500 g
Rostlinný olej 100 ml
Cibule 2 ks
Česnek 5 stroužek
Červené víno
suché
250 ml
Škrobová moučka 10 g
Pepř celý
nakládaný
1 lžíce
Brusinky 1 lžíce
Jablka 2 ks
Calvados  
Máslo 100 g
Sůl  
Pepř mletý  
Divoké koření  
Tymián  
Noky
200g poloh.m.,vejce,10ml oleje,muškát.oř.,máslo
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Hřbet vykostíme, maso osolíme, přelijeme rozpuštěným máslem a opepříme.
Maso pak dáme odležet.
Na oleji orestujeme cibuli, česnek, divoké koření, tymián a také kosti.
Zalijeme částí červeného vína a dusíme 10 minut.
Omáčku scedíme, zahustíme červeným vínem s rozmíchaným škrobem.
Dochutíme solí, naloženým zeleným pepřem a jablky s calvadosem.
Maso opečeme na rozpáleném oleji do růžova
Nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou.
Podáváme s nočky.
Nočky připravíme:
Výše uvedené suroviny promícháme na tuhé těsto.
Z těsta uděláme váleček a přímo na prkénku ukrajujeme válečky a shazujeme je z něho přímo do vroucí vody.
Povaříme 2 - 3 minuty, pak propláchneme studenou vodou aby se nelepily a dáme je na rozpálené máslo.
Krátce je ještě orestujeme

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pečená kachna po savojsku Recept na víkend: Pečená kachna po savojsku Články z

Komentáře k receptu: Zaječí hřbet a pepřovo-brusinkovou omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity! Trendy v barvách a účesech pro rok 2017: Takhle to nosí celebrity!
Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE Disney kolekce hrníčků právě teď v BILLE
Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky? Jaká je nejoblíbenější poloha při sexu: Máte ji rádi taky?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web