Zadělávaná kapusta (Kél)

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 20
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapusta
    • 2
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kmín
    • 250
      g uzené maso - vařené nejlépe ze žeber, ale může být i uzenina
    • 4
      ks brambory
    • 2
      lžíce mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle zpěním nakrájenou cibuli, přidáme uzené maso, orestujeme, dále přidáme nakrájenou kapustu a na kostky nakrájené brambory, zalijeme trochu vodou, přidám sůl, pepř, kmín a dusíme doměkka. Potom zahustíme sádlovou jíškou a přidáme prolisovaný česnek (množství musí každý sám podle chuti).
2
Je to velmi starý recept, není příliš vzhledný, ale moc chutný.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marketka.a
    marketka.a |

    5. 1. 2015 21:19

    Manželovi jsem se zavděčila. Dělala to jeho maminka :-)

  • Nartounekv
    Nartounekv |

    16. 5. 2014 12:13

    moc dobré :) pochutnali jsme si

  • stavča07
    stavča07 |

    8. 2. 2014 18:22

    moc dobrý místo uzeniny jsem dala nakrájenou vepřovou kotletu, dusila jsem celkem dlouho, ale supr supr supr....

  • Lacime
    Lacime |

    9. 11. 2013 09:13

    Místo uzeného jsem podusila vepřové maso zvlášť na pánvičce, nevydusila jsem ho úplně, ale nechala trochu šťávy a zamíchala do hotové kapusty s bramborem. Výborné :)

  • Komik
    Komik |

    1. 9. 2013 08:56

    uzené jsem nahradil pečeným vepřovým a byla jak od babičky

  • valdan
    valdan |

    15. 7. 2013 18:35

    Jednoduché a hodně dobré <:-) , dá se i vychladlé, když se nedá hodně sádla.

  • Pepa
    Pepa |

    9. 3. 2013 09:54

    No jo původně maďarský recept, jen tam nedávat to uzený, ale udělat jakýkoliv perkelt a dát na vrch. Pak je to teprve mňamka. :-\ ;-)

  • Ivča
    Ivča |

    9. 2. 2013 20:37

    dobrůdka ;-) místo masa jsem tam po uvaření, přímo na talíř do horkého kélu, nakrájela tvarůžek a na něj ještě horký kél.....nejlepší mňamka na světě :-\ ;-) krásně se tam roztekl......

  • vysersivoko
    vysersivoko |

    6. 5. 2012 21:35

    evo kravo nauc se varit :-X

  • Lucie M.
    Lucie M. |

    18. 1. 2012 13:06

    Musím moc pochválit :-* Místo uzeného jsem dala jen trochu vařené šunky a nehustili jsme jíškou, aby bylo jídlo zdravější pro děti. Pochutnali jsme si a určitě zase uvaříme. Navíc je příprava snadná a neušpiní se mnoho nádobí ;-)

  • Kristýna
    Kristýna |

    3. 11. 2011 20:11

    Naprosto geniální recept! Tolik jsem od toho nečekala :-) Už teď se těším na zítřek, až zdlábnu, co zbylo :-) :-*

  • Matys
    Matys |

    14. 9. 2011 11:08

    konečně něco normlního,českýho,super!!!!!Kone všem smažákům a hranolkám apod. ;-)

  • Michaela Jeglik
    Michaela Jeglik |

    6. 1. 2010 10:54

    dobry den,uz mame dost smazenyho,kureciho atd..delame kapustu tak jednou za 14 dni a Vas recept je vynikajici!!!a po ni zase prijde chut na smazeny,kureci,peceny,omackovy,...i :-)diky za recept,zmizel ze stolu jak sus.I nas 3 lety syn si pridaval...o me a manzelovi nemluvim,jak nam chutnala!!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    10. 11. 2009 20:07

    Ešte link na náš kelový prívarok : http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOHNERNPM3&id_kategorie=JNLNPOD3

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    10. 11. 2009 20:06

    Jednoznačne súhlasím s tými, ktorým sa nepáči vyjadrenie pani Evy. Je zbytočné opakovať všetko povedané. Je to vlastne náš kelový prívarok, akurát to mäsko, ktoré tu je vmiešané do jedla , sa u nás dáva na vrch kelového prívarku, ale je to v podstate jedno, a je to jeden z najobľúbenejších prívarkov u nás. A je dobrý. Kto nechce, nech nevarí, ale nech nehaní takýmto spôsobom.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    10. 11. 2009 17:14

    Když se k receptu rovnou přistupuje tak, že to prostě nemůže být dobré, když je to kapusta, je výsledek takového pokusu nasnadě. Komentář Evy byl velmi nevhodný, souhlasím s kritiky takového vyjadřování. Nemusí se všechno povést, nemusí mi všechno chutnat, ale určitě se něco takového dá říct slušnou formou.

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    10. 11. 2009 14:37

    Áno, každý má právo povedať svoj názor, ale slušne. Vyjadrenia typu "fúj, humus" na jedlo teda určite nie sú slušné. Ak mi niečo nechutí, neznamená to, že to nemôže chutiť iným, takže takéto komentáre sú neslušné. Ja, napríklad, nemám rada cviklu (červenú repu), tak sa k nej vôbec nevyjadrujem, a keď už, tak slovami nemám ju rada, vadím mi jej farba. A aj majster tesár sa utne, takže aj skúseným kuchárom sa môže jedlo nevydariť. A musím súhlasiť s Di, všeobecne klesá kultivovanosť a zvyšuje sa hulvátstvo. A bude sa to zhoršovať, ak na to nebudeme reagovať aj na serveri o varení, laťku neslobodno znižovať, aby sa všetci slušní ľudia potom nečudovali, kam sme to dospeli. Pekný (aj keď upršaný) deň všetkým. Zora

  • Di -
    Di - |

    10. 11. 2009 07:38

    Jano, díky, vyjádřila jste to přesně. Opravdu je mi úplně jedno, že někomu kapusta chutná a někomu ne. Dost mi ale vadí, jak my, Češi, strašně hrubneme a jak jsme hned pohotoví urážet ty ostatní. A Vy ostatní prosím nepište, že tento server je o vaření, a tudíž na tom nezáleží. Kdo se chová hrubě a přezíravě v písemném projevu třeba na stránkách o vaření, stěží se bude chovat jinde mile. Nepopuzuje mě to, paní Evo, jen je mi z toho smutno.

  • jana h
    jana h |

    10. 11. 2009 05:39

    Kdybyste jen napsala "zkusila jsem to, nechutnalo nam to, uz to varit nebudu", bylo by vsechno v poradku. Ale po trapnem vylevu typu "fuuuj, cim se to lidi muzou nacpat, je to humus" muzete byt tak nanejvys vdecna, ze pani Di a ostatni maji lepsi zpusoby nez vy.

  • eva adamova
    eva adamova |

    9. 11. 2009 23:23

    Každý je zvyklý na něco jiného a každý má snad právo říct svůj názor,tak proč vás to tak popuzuje?Mně to prostě nechutná,tak proč to tajit?říká se,že jídlo má být zážitek pro všechny smysly,tedy i pro zrak.Tahle "bašta" u mne prostě propadla na všech frontách.Ale vy si nechte chutnat,nic proti vám.Hezký večer :)

  • Di -
    Di - |

    9. 11. 2009 20:05

    Představte si, paní Adamová, že ano, už mnohokrát. U nás doma se podobné, jak říká Zora, tradiční jídlo, dělá jako kaše. je to ohromná bašta. Jen to dá spoustu práce s čištěním zeleniny. Kdo chce zkusit, najde recept na http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMPNJMJMQ9&id_kategorie=JNLNPOD3 Není opravdu třeba ohrnovat nos nad tím, co mi nechutná, nebo shazovat pokrm, který je uvařený z obyčejných levných surovin.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    8. 11. 2009 20:12

    Vždyť je to dobré!?!Nesmí se dát ani moc vody,ani moc jíšky a je to bašta.Jiří

  • Mirka P.
    Mirka P. |

    8. 11. 2009 19:25

    Nevím, co je dnes v módě, ale kapustu máme moc rádi. Navíc je velmi zdravá. Zrovna dnes jsme měli kapustové závitky.

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    8. 11. 2009 19:21

    Pani Adamová, povedať na jedlo fuj je veľmi neslušné, to vedel môj syn už ako trojročný. A Di to ani nemusela skúšať, naozaj to je (v rôznych obmenách) tradičné jedlo, u nás sa tomu hovorí aj kelovica. Ináč, koľko ľudí, toľko chutí (ja tiež kel zrovna nemilujem, okrem ružičkového), ale "proti gustu žiadny dišputát". A mimochodom, hummus je veľmi dobrá vec.

  • eva adamova
    eva adamova |

    8. 11. 2009 18:17

    paní Di Vy už jste to vyzkoušela?

  • eva adamova
    eva adamova |

    8. 11. 2009 18:14

    Nejde o módu,ale o chuťové pohárky.Chutná mi mnoho "obyčejných" jídel a biftek nemusím.

  • Di -
    Di - |

    8. 11. 2009 18:01

    Tak si dejte biftek nebo chleba se salámem a nekažte ostatním chuť! Dneska je holt v módě se nad normálním jídlem ofrňovat.

  • eva adamova
    eva adamova |

    8. 11. 2009 17:26

    fůůůj,kapustu nevařím,ale chtěla jsem to zkusit a vybrala jsem si tento recept.To jsem udělala velkou chybu,kapusta se na náš stůl po tomto zážitku jentak nedostane.Nechápu čím vším se dokážou lidi nacpat.A nejsem nezkušená kuchařka,že bych to zkazila,ba naopak.Nikoho se nechci dotknout,ale tohle je fakt humus.

  • Jana Kaboňová
    Jana Kaboňová |

    11. 2. 2009 21:01

    Dělala jsem a jedla jsem kapustu poprvé a bylo to moc dobré!!!Sice jsem všechno vařila zvlášť a až nakonec ,,zakudlila,, dohromady,protože jsem si pořád nebyla jistá,jestli bude ta kapusta dobrá,tak kdybych jí vyhazovala,ať ušetřím uzené :-)),ale příště už uvařím všechno dokupy!

  • hana konradova
    hana konradova |

    30. 7. 2008 13:28

    take tuto pochoutku varim obcas vse pozmenim postup stejny jen ze treba misto masa tak dam i veprovou a hovezi konzervu jime to aj s chlebem brambory slouzi hlavne k zahusteni

  • Helča z hor
    Helča z hor |

    8. 4. 2008 13:41

    Vynikající pochoutka z jednoho hrnce.Všichni se u nás cpali,až se za břicha popadali!Dávám za 1.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    5. 4. 2008 09:13

    Paní Stejskalová,měla jste pravdu,je to moc dobré a ani ne nevzhledné.Měla jsem náhodnou návštěvu a šli si holky opsat tento recept,moc chutnalo a to jsem jen tak vyzkoušela na večer a že zbyde na oběd.Nezbylo,takže musím rozhodně dát jedničku!Zdravím!!! Jana

  • Olga
    Olga |

    2. 4. 2008 20:33

    My toto jedlo voláme "Kelový prívarok" a v našej rodine je obľúbený.Mám trocha iný postup, ale v podstate je to to isté.Nakrájaný kel dám variť do menšieho množstva vody, pridám nakrájané zemiaky, osolí m, dám kmín, potom urobím zásmažku na cibuli, vlejem do kelu, povarím, ochutím korením ml., cesnakom , a nakoniec pridám ešte majorán.K tomu udusím bravčové mäso na cibuli a červ.parike aby bola dobrá šťava.Na tanier nelejem kel a navrch do prostriedka dám mäso, zajedáme s chlebom.

  • Jája
    Jája |

    2. 4. 2008 18:30

    Já nedávám brambory a když doma není uzené, tak použiju anglickou slaninu na které rovnou zpěním cibulku ( pro děti jsem dělávala i bez cibule). Dělávám často, je to naše oblíbené jídlo

  • Ludmila Stejskalová
    Ludmila Stejskalová |

    1. 4. 2008 07:47

    Paní Remková,to se jí bez chleba, ten nahradí ty brambory. Jsem moc ráda, že jste reagovala. Zkuste, nebudete litovat. L. Stejskalová

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    31. 3. 2008 12:41

    Vzhledné,nevzhledné,určitě vyzkouším.Kapustu zase tak často nevařím,tak zkusím.Něco podobného vařila kdysi mamka,ale nedávala do toho brambory,opekla jen párek a jedlo se to s chlebem.Tak vyzkoušíme něco nového,takže tady asi taky chleba,jako přílohu?Nebo jen tak bez přílohy? Díky Jana

  • mia
    mia |

    28. 3. 2008 18:25

    dobré,ale to větrno potom:-)