Zabíjačkové zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kysané zelí
    • paprika - sladká
    • sůl
    • vepřové maso bůček, plec, nebo kýta podle toho, jak kdo rád, já kýta
    • cibule v poměru 1:1:1
    • olej sádlo
    • česnek hodně moc

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kostky (3x3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno), poprášíme paprikou, vložíme maso, osolíme, přidáme zelí (pro pohodlnější konzumaci můžeme překrájet na kratší kousky) dobře promícháme přiklopíme a vložíme do trouby. Chvíli pečeme přikryté později odkryté, občas mícháme.
2
Asi 5 minut před koncem obohatíme o obrovské množtví lisovaného česneku, opět velmi důkladně promícháme a necháme dojít. Expedujeme na chlebu, nebo s chlebem nebo jen tak. Inspirováno Prima vařečkou.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dagmar Zvolánková
    Dagmar Zvolánková |

    20. 5. 2008 10:07

    Nikdy jsem to podlévat nepotřebovala, zelí, cibule a maso pustily vždy dost šťávy, ovšem po přečtení vašeho dotazu jsem to málem připálila. Takže podlévat dle potřeby, ale neutopit.

  • Věra
    Věra |

    9. 4. 2008 19:00

    Zabijačkové zelí při pečení nepodléváme? V popisu se autorka o podlívání nezmíňuje.Mám strach, aby se jídlo nepřipálilo.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    9. 4. 2008 12:08

    Již se těším, až budu expedovat na chlebu :-)))

  • Anonym
    Anonym |

    8. 4. 2008 11:28

    Výborné!

  • Jana P.
    Jana P. |

    28. 3. 2008 08:10

    Včera jsem tvořila z plecka, VYNIKAJÍCÍ!!!!