Autor:

Zabíjačkové zelí

Střední
Ingredience
Kysané zelí  
Paprika - sladká  
Sůl  
Vepřové maso
bůček, plec, nebo kýta podle toho, jak kdo rád, já kýta
 
Cibule
v poměru 1:1:1
 
Olej
sádlo
 
Česnek
hodně moc
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Na kostky (3×3 cm) pokrájené maso osmahneme na tuku, vyjmeme, osmahneme pokrájenou cibuli (nemusí být úplně nadrobno), poprášíme paprikou, vložíme maso, osolíme, přidáme zelí (pro pohodlnější konzumaci můžeme překrájet na kratší kousky) dobře promícháme přiklopíme a vložíme do trouby. Chvíli pečeme přikryté později odkryté, občas mícháme.

Asi 5 minut před koncem obohatíme o obrovské množtví lisovaného česneku, opět velmi důkladně promícháme a necháme dojít. Expedujeme na chlebu, nebo s chlebem nebo jen tak. Inspirováno Prima vařečkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Zabíjačkové zelí

Komentáře

  1. Dagmar Zvolánková   20.05.2008 | 10:07 | reagovat |

    Nikdy jsem to podlévat nepotřebovala, zelí, cibule a maso pustily vždy dost šťávy, ovšem po přečtení vašeho dotazu jsem to málem připálila. Takže podlévat dle potřeby, ale neutopit.

  2. Věra   09.04.2008 | 19:00 | reagovat |

    Zabijačkové zelí při pečení nepodléváme? V popisu se autorka o podlívání nezmíňuje.Mám strach, aby se jídlo nepřipálilo.

  3. Věra z Dc   09.04.2008 | 12:08 | reagovat |

    Již se těším, až budu expedovat na chlebu :-)))

  4. Anonym   08.04.2008 | 11:28 | reagovat |

    Výborné!

  5. Jana P.   28.03.2008 | 8:10 | reagovat |

    Včera jsem tvořila z plecka, VYNIKAJÍCÍ!!!!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web