Zabijačkové palačinky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Palačinky (cca 8 ks) :
    • 3
      dl mléko
    • 2
      ks vejce
    • sůl na špičku nože
    • hladká mouka dle hustoty těsta
    • prášek do pečiva na špičku nože
    • olej na smažení
  • Na naplnění můžeme použít :
    • jaternicový prejt
    • jelitový prejt
    • jitrnice
    • jelito
  • Na obalení :
    • hladká mouka
    • rozšlehané vejce
    • sůl
    • strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si vyrobíme slabé palačinky. Těsto umícháme z mléka, soli, vajec a mouky s kypřidlem (cca 130 g mouky) a osmažíme na trošce rozpáleného oleje.
2
Prejty, jelita nebo jitrnice rozmačkáme nebo pokrájíme na slabé plátky, pak potřeme nebo poklademe na palačinky a pevně zavineme.
3
Naplněné palačinky obalíme v mouce, osolených rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Na pánvi s rozpáleným olejem smažíme ze všech stran dozlatova.
4
Podáváme s čerstvou zeleninou, zeleninovým salátem nebo sklenicí chlazeného piva.
5
Můžeme podávat i jako studenou chuťovku.

Komentáře k receptu

  • Lenka Suchá
    Lenka Suchá |

    31. 1. 2016 22:00

    Výborná večeře. Děkuji

  • Irena
    Irena |

    16. 1. 2014 11:13

    Vyndala jsem včera z mrazáku prejt v domnění, že vyndavám sekanou a protože jsme měli prejt minulý týden s bramborem a zelím, hledala jsem něco nového, co by mohlo chutnat všem. Receptu dávám zelenou, palačinky na zabijačkový způsob určitě zařadím mezi naše oblíbená jídla. Jsou dost syté a dvě mi stačily na přecpání, ale pošmákla jsem si a nejen já. Díky a přeji dobrou chuť.

  • Ladia
    Ladia |

    28. 1. 2012 19:59

    To je tak na žlučníkový záchvat :-D :-D :-P