Vystřihované velikonoční kraslice

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 400
      g hladká mouka
    • 50
      g cukr krupice
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce s cukrem našleháme do pěny, pak po lžících přidáváme mléko s rumem nakonec přidáme mouku a vypracujeme hladké a pružné těsto.
2
Postupně odkrajujeme menší kousky a ty pak rozválíme tence jako těsto na nudle. Pak podle oka nebo podle šablony vyřízneme tvar vejce o velikosti nejlépe asi 15 cm a vykrojené tvary necháme trochu oschnout.
3
Pak je přeložíme a nůžkami na nehty vystřihujeme tak, jako kdysi papírové dečky. Pokud se nám při vystřihování těsto slepí, musíme ho nechat více proschnout.
4
Odkrojené a vyválené těsto již dále nezpracováváme do dalšího těsta, ale rovnou smažíme. Vykrájené tvary na chvíli odložíme, aby se narovnaly a pak je v rozpáleném oleji smažíme. Necháme na ubrousku okapat a pocukrujeme.
5
Až nás přestane bavit vystřihovat, můžeme použít vykrajovátka nebo zabavit své děti.
6
Pokud si recept uschováte, můžete si na Vánoce vystříhat a usmažit sněhové vločky.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Jarka Oum.
    Jarka Oum. |

    10. 4. 2007 17:58

    Bude to piplačka, ale hezká... Letos už je na to pozdě, ale ukládám a příští rok zkusíme s dětmi na kroužku vaření. Díky.