Vynikající vídeňská čokoláda

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • vanilková tresť
    • citronová tresť
    • 1
      kostka tuk (Iva, Lukana)
    • 50
      g kakao
    • 50
      g čokoláda - mléčná
    • papírové košíčky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V robotu s metlami šleháme na nejvyšší rychlost celá vejce, vanilkový cukr a tresti. Šleháme do pěny. Použijeme nejhustší metlu.
2
V kastrolku rozpustíme tuk, kakao a čokolády, které předem rozlámeme na menší kousky. Nevaříme! Necháme zchladnout.
3
Do šlehače s našlehanými vejci a cukrem pomalu vmícháváme studený, ale tekutý tuk s kakaem a čokoládou. Dobře robotem rozšleháme na jemnou hladkou hmotu.
4
Pomocí sáčku s malou hubičkou stříkáme přímo do papírových košíčků. (Do hotové hmoty můžeme přidat mleté mandle, oříšky, jemný kokos nebo malinko kandovaného ovoce.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    17. 12. 2006 19:27

    Skutecne je tato cokolada vynikajici,pouze doporucuji pouzit vetsi hubicku ale jinak davam za 1

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    24. 4. 2006 18:32

    do formiček sem to nezkoušela tak nevím ale možná ano já to dávám přímo do košíčků a nemusím mýt formičkyale nevím nezkoušela jsem to...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    11. 11. 2005 07:11

    Paní Heleno, nedala by se ta hmota dávat klasicky do formiček a potom vyklopit? Chtěla bych toto udělat na Vánoce a raději z formiček, jak jsme zvyklí. Díky za odpověď.