Vynikající karobová buchta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,3
      l mléko
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 5
      lžíce karob (svatojánský chleba) - možno i více i méně
    • 1
      balíček vlašské ořechy
    • ořechy na posypání
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ořechy buď umeleme nahrubo nebo rozdrtíme paličkou, pak smícháme všechny ingredience dohromady i s ořechy a dáme péct nejlépe na pečící papír. Peče se asi na 160 °C cca 20-30 minut. Po vychladnutí zalejeme polevou a posypeme sekanými či mletými ořechy.
2
Buchta je nízká a dlouho nevydrží, hned je pryč.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • bararich8
    bararich8 |

    23. 7. 2013 22:59

    Co je 1 balíček vlašských ořechů?:-D My je máme po pytlích od známých, ani nevím, že se prodávájí v balíčcích:-D

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    19. 5. 2006 13:04

    To je fajn,že je tu recept na karob.Mám ho ještě trochu,tak ho upotřebím.Dík!

  • Vlaďka Kohútová
    Vlaďka Kohútová |

    19. 5. 2006 11:44

    Gábino, u nás se karobová příp.carobová moučka příp. moučka ze svatojánského chleba prodává běžně v obch.se zdravou výživou a tu tam dávám. S těmi lusky bych to nezkoušela, možná by to ani umlít nešlo.Díky

  • Gábina
    Gábina |

    19. 5. 2006 10:19

    Co s tím svatojánských chlebem? Mám doma několik lusků z Řecka, ale nevím, co s tím. To se má umlít? Připadá mi to dost tvrdé.