Autor:

Vykrajované perníčky

Snadné
Ingredience
Hladká mouka 650 g
Moučkový cukr 250 g
Med 100 g
Tuk 50 g
Vejce 4 ks
Jedlá soda 1 lžička
Perníkové koření 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Ze všech přísad vypracujeme hladké těsto. Necháme uležet minimálně do druhého dne. Potom vyvalujeme asi na 3 mm vysoko, vykrajujeme různé tvary a v horké troubě upečeme. Upečené perníčky potřeme ještě horké rozšlehaným vajíčkem.

Tyto perníčky jsou v teple a suchu tvrdé. Po vánocích, když je sundám ze stromečku, uložím je do chladna do plastové krabice. Krásně změknou a vydrží měkké i 2 měsíce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Vykrajované perníčky

Komentáře

  1. majka   10.11.2006 | 14:21 | reagovat |

    nejlepší je dát perníčky do plastikové krabice a půlku jabka k nim....perníčky pak změknou...

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web