Vykoledovaná polévka z velikonočních vajec

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 5
      lžíce polohrubá mouka
    • 10
      ks vařená vejce 6-10
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      l mléko
    • 1
      l voda
    • 3
      ks bobkový list
    • sůl
    • vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vajíčka oloupeme a nasekáme na kostičky. Z tuku a mouky uděláme jíšku, zalijeme vodou a rozšleháme a povaříme. Pak přidáme mléko, ocet, sůl, bobkový list, vajíčka a povaříme. Polévka správně zkrupičkovatí.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Bociánová
    Bociánová |

    13. 4. 2011 10:23

    Byla sem rada ze sem to stihla na zachod :D

  • Bociánová
    Bociánová |

    13. 4. 2011 10:22

    Bylo toho malo :-D :-D :-D :'( :'( :'( O:-) O:-) O:-)

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    9. 4. 2007 19:03

    Tak opět máme doma tunu vajec, je čas na tuhle speciální polévku.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    19. 4. 2006 13:16

    Zapomněla jsem doplnit, že je lepší ji udělat večer a podávat druhý den, je lepší, když se rozleží.

  • Růženka S.
    Růženka S. |

    19. 4. 2006 13:03

    Ještě lépe tato polévka chutná se smetanou místo mléka.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    19. 4. 2006 09:53

    Doporučujem kúpiť Květy, je tam malá príloha, čo s vajcami po Veľkej noci : )))