Vydlabané brambory

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g měkký salám
    • 8
      ks brambory
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 2
      stroužek česnek
    • pažitka
    • cibule půlka
    • vejce 1-2
    • kmín
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce olej nebo máslo
    • sůl
  • Na zapečení
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové, oškrábané brambory vydlabeme. Spodek brambor seřízneme, aby stály v pekáči. Brambory naplníme nádivkou, vložíme do pekáče, posypeme kmínem, solí. Přidáme olej nebo máslo, podlijeme cca 100 ml vody. Pekáč přiklopíme poklicí a pečeme při teplotě asi 180°C do změknutí. Pak brambory zalijeme šlehačkou, v které rozkvedláme vejce. Necháme odkryté ještě několik minut zapéct. Příprava nádivky:umeleme salám, sýr, cibuli a česnek. Pak dáme vejce, pažitku, sůl, pepř a vše dobře promícháme.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.