Výborný "podmaz" na chlebíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vařené brambory středně velké, lépe moučnější
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu
    • pepř mletý
    • sůl
    • 3
      lžíce tatarská omáčka 2-3

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, dále nastrouháme taktéž na jemném struhadle cibuli a okurky. Vše smícháme dohromady. Osolíme, opepříme, přidáme tatarku a cvrkneme trošku nálevu z okurek, aby se směs dala mazat.
2
Mažeme na chlebíčky a zdobíme dle fantazie každé hospodyňky. Já dávám šunku, vajíčko, okurek, kapii a navrch posypu najemno strouhaným sýrem.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Majka
    Majka |

    2. 9. 2016 11:07

    Ahoj, také už dělám po několikáté - uvařím 3 střední brambory (nebo 2 větší). Přistrouhám najemno asi 7 Dg salámu (Junior, nejlépe se strouhá). Jinak vše ve stejném poměru :-)...opravdu výborné na chlebíčky, lepší než salát <3

  • icker
    icker |

    11. 2. 2016 12:35

    jakto všichni děláte? Vy víte kolik brambor na to množství okurek, cibule a tatarky? Já tedy nevím

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    28. 4. 2011 16:07

    Dávám taky 1. ;-)

  • Dušan
    Dušan |

    9. 12. 2010 15:11

    Je výborná a chutná skvěle

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 10. 2010 12:47

    1*

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    31. 5. 2010 12:01

    Opravdu skvělý podmaz,dělám už 2 roky a recept chtějí vyzkoušet další, teď jsem dala místo cibule hodně pazitky a přidala jsem najemno nakrájenou šunku. Dávám 1.

  • iva stockingerova
    iva stockingerova |

    17. 5. 2010 12:52

    Opravdu vynikající,toho se člověk snad nikdy nepřejí. Dávám jedině za 1!!!!

  • Pája S
    Pája S |

    14. 5. 2010 13:14

    Tento podmaz dělávám,je moooc dobrý.Místo tatarky dávám majolku.Ono tam vlastně vše, co je v tatarce, už je .A hořčici.Jo a přidávám někdy vajíčko nastrouhané a mrkev uvařenou kvůli barvě.:-)

  • recepty 73
    recepty 73 |

    14. 5. 2010 10:45

    Jj,byla to dobrota a foto je už na cestě :-))Bramborový salát stačí na talíři rozmačkat vidličkou...Jiří

  • Helena K.
    Helena K. |

    30. 12. 2007 22:10

    Paní Katko,vy ale máte chytrou babičku!Je to skvělý nápad,na to bych nepřišla.Většinou salát zbude a toto je vynikající využití-díky moc.Pozdravujte babičku.

  • Adéla Rokosová
    Adéla Rokosová |

    15. 9. 2007 09:59

    Je docela dobrá, chutná.

  • Věra
    Věra |

    8. 2. 2007 10:45

    Je výborná, přidávám ještě dle chuti nízkotučné máslo, hořčici, sardelovou pastu a někdy sterilovaný hrášek. Místo tatrky dávám majonézu - Vše vyšlehám do pěny.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    4. 1. 2007 17:11

    měli jsme včera oslavu narozenin,dělala jsem chlebíčky a jelikož je po vánocích nechtěla jsem dát klasický bram.salát a proto jsem udělala vaši pomazánku s tím že jsem tam přidala jak psala paní Vlaďka vařenou mrkev petržel a celer a musím říct že po míse chlebíčků se jen zaprášilo,od těď budu dělat chlebíčky půl s touto pomazankou a bram.salátem.díky za výborný recept do mé sbírky

  • Vlaďka Broukalová
    Vlaďka Broukalová |

    31. 12. 2006 15:03

    NEJLEPŠÍ!! pomazánka na chlebíčky, někdy přidávám vařenou mrkev, petržel,celer(zeleninu pod svíčkovou) a jsem vždy velmi chválena

  • Katka Altmanová
    Katka Altmanová |

    28. 12. 2006 12:00

    Moje babička vzala bramborový salát a umlela ho na masovém strojku, pak mazala na chlebíčky. Byli vláčné, když se náhodou nesnědli, zůstali měkké a nic z nich nepadalo.

  • Zuza
    Zuza |

    25. 12. 2006 14:35

    Ano, výborný podmaz,já dávám méně dietní majolku,cibuli,okurky +trošku hořčice , woršestru,sůl a pepř.Již tady je podobná "světová pomazánka na chlebíčky",ale bohužel bez dodatku,že ten chlebíček se musí teprve obložit šunkou apod.Takže trochu neprávem zkritizována.